Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

Κρίστμας σοππινγκ

Επ' ευκαιρίας των χριστουγεννιάτικων προσφορών στα μαγαζιά, βρήκα την ευκαιρία να διαπράξω δυό εγκλ.... να εκφράσω δύο καταναλωτικούς πόθους, περιττούς μεν, διακαείς δε.

Πειστήριο εγκλήματος #1:



Canon Ixus Wireless. Ομολογώ πως αυτό προέκυψε από σπόντα. Μια ixus ήταν πάντα στα σχέδια μου, αλλά κοιτούσα σε πιο φτηνά μοντέλα - οτιδήποτε κάτω από 300 ευρώ. Ώσπου έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο του Multirama. Δράμα, κύριε Πρόεδρε. Το Multirama, αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, αποφάσισαν να αποσύρουν το εν λόγω μοντέλο, τα 5 ΜΡ είναι ντεμοντέ για τους τελειωμένους, για τα μούτρα μου όμως είναι μια χαρά. Λόγω της απόσυρσης, η προσφορά ήταν στα 189 ευρώ - το eshop την έχει ακόμα στα 390! Με συνοπτικές διαδικασίες, το πτώμ... εεε η μικρούλα ixus έφτασε στα χέρια μου.

Μην ψαρώνετε με το Wireless. Ναι, έχει wifi, αλλά δουλεύει μόνο σε ad-hoc (τζάμπα τα λεφτά του access point) και κυρίως με Canon εκτυπωτές στους οποίους καρφώνεις ένα usb τσουνάκι. Αυτό βέβαια δεν μειώνει καθόλου την αξία της μηχανής, από την οποία δεν λείπει τίποτα (video στα 640x480, 30 fps παρακαλώ). Την συνόδεψα και με μια SD κάρτα του 1 GB και είμαστε κομπλέ.

Πειστήριο εγκλήματος #2:

Αυτό δεν ήταν καθόλου σπόντα, το έγκλημα ΗΤΑΝ προμελετημένο. Απλά έπεσα σε παρόμοια προσφορά (του Media Markt αυτήν την φορά) και αγόρασα κάτι που το πόθησα από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε.


Apple Mac Mini - G4 1,33 GHz, 512 MB RAM και τα άλλα δεν με νοιάζουν.


Open sesameeeeee...


Τα περιεχόμενα του ιερού κυτίου. Το τροφοδοτικό είναι των ....85 Watt. Καλά, ηλιακό είναι αυτό το πράγμα;


Η πίσω πλευρά. 2 USB 2.0, 1 Firewire, 1 Ethernet, 1 modem και ένα μίνι-VGA out, στο οποίο συνδέεις το μόνιτορ με τον παρεχόμενο αντάπτορα. Η λογική (υποθέτω) είναι ότι αν θες DVI monitor, βάζεις τον αντίστοιχο αντάπτορα, που όμως δεν παρέχεται. Anyway, την δουλειά μου την κάνω, οπότε δεν το κοιτάω παραπέρα...


Γιατί;

Γιατί είναι ένα κόσμημα.
Γιατί είναι αθόρυβο.
Γιατί δεν καίει ρεύμα και κάνει για 24/7 downloading.
Γιατί με έτρωγε να δω τι εστί powerpc επεξεργαστής.
Γιατί ο G4 δεν βγάζει θερμότητα και το κουτάκι παραμένει δροσερό μετά από δύο ώρες.
Γιατί πέρσι πήρα PC αντί για αυτό και το μετάνιωσα.
Γιατί....

...δεν έχει γιατί! Μου γυάλισε και το πήρα!



Εγκεκριμένο από το παπάκι!
( approved by @ )

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Με γεια!:D Ειδικά με τον Μάκη, είναι μέρες που όλοι παίρνουν Mac:)

Πόσο το ασήμι αλήθεια ο G4; Και από πού, γιατί ο παλιός μίνι είναι ιστορία αμαρτωλή και ωραία:)

dtsomp είπε...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ!

555, the number of the mac - και η τιμή του επίσης.

Το Media Markt αποφάσισε πως ήταν αρκετή η κοροϊδία (800 ευρώ ήταν η προηγούμενη τιμή, καλό κωλοπιάσιμο για μοντέλο που δεν παράγεται πια) και το έριξε στα 3 πεντάρια. Τα 555 ευρώ ΔΕΝ είναι καλή τιμή για το συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά ...ξέρεις τώρα... είδα το ταμπελάκι και... οι ουρανοί ανοίξαν, ένα φως έπεσε επάνω στο mini και η χορωδία των αγγελών άρχισε τα Ωσαννά.

Με λίγα λόγια... έψαχνα δικαιολογία.

Unknown είπε...

Εγώ αν έβρισκα περί τα 350-400 θα το σκεφτόμουν, παραπάνω δεεεεεεν... θέλουμε και εξωτερικό σκληρό:rofl: Και μεταχειρισμένο να είναι, αυτό το πιτσιρίκι αποδεικνύεται κτηνάκι!

Αλλά με τον Μάκη τον μεγάλο... φςςςςςςςςςςς:D Μόνο μου παράπονο όταν παίζω FFX, Kingdom Hearts κλπ σε εξομοίωση στα XP στα 30 με 60 fps σταθερά μου ανεβάζει θερμοκρασία και σβουρίζει λίγο... αλλά μήπως πάλι ζητάω πολλά;:lol:

dtsomp είπε...

Κι εγώ για μεταχειρισμένο σε αυτήν την τιμή έψαχνα, τα 555 μου έκατσαν κάπως, αλλά τι στο διάολο, καινούριο μηχάνημα είναι...

32μπιτος είπε...

καλοριζικος ο νεος mac ¨ψηνομαι¨ και εγω αλλα για το Intelaki

javapapo είπε...

γεια σου dtsomp αδελφή καταναλωτική ψυχή! Ωραία η καμερα φιλαράκι και το wifi δεν ειναι άσχημο ακόμα και σε adhoc!

Οσο για το mac mini ναι φιλε εκανες μια αρκετα σωστή και στρατηγικη επιλογή! Βασικά ψήνομαι και εγω..γιατι ...μου λείπει ενα mini απο την συλλογη αλλα γιατί πρέπει να ξεφορτοθώ το papopc τσ τσ στην ντουλάααπα τώρα!

Όπως ειπε ο 32bit θα ηθελα ενα macintelaki!

οπως και να εχει νομιζω θα σε βγαλει ..σουπερ ο μικρος..τον ενέκρινε και ο πάπιος οπότε είμαστε cool!

Mac mac mac mac mac mac mac mac mac mac!

thalis είπε...

Καλορίζικο το μακμίνκ και άσε τους PCνούς να σιχτιριάζουν με τα ανεμιστηράκια τους ιούς τους drivers και την... REGISTRY (μακριά από μας).
πάντως μια μνήμη 1Gb κάποια στιγμή θα την χρειαστείς.