Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007

Mobile Internet

Πρόσφατο άρθρο στο Slashdot αναφέρει ότι σύμφωνα με τα "ψιλά γράμματα" στα συμβόλαια της Verizon, το "unlimited download" για το EVDO/GPRS ισούται με 5 GB τον μήνα. Ειδάλλως, αυτόματα θεωρείται ότι ο πελάτης κατεβάζει ταινίες και παράνομο υλικό και η Verizon έχει το δικαίωμα να κλείσει το account του πελάτη.

Πέρα από το παραπλανητικό "unlimited", πρέπει να ξεχάσουμε σιγά-σιγά και το "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον".

5 σχόλια:

Flareman είπε...

Είναι να βρεθεί κάνας μάγκας να κατεβάζει συστηματικά κάθε μήνα όλες τις διανομές Linux, και μάλιστα τα μεγάλα πακέτα, και να τους κολλήσει άγρια... χεχεχε:D:D:D:D

Rocean είπε...

Και που ξέρουν αν εγώ δεν κατεβάζω νόμιμα από iTunes κλπ? Ας πούνε ότι δεν γουστάρουν να δίνουν unlimited και μην αρχίζουν τις μπούρδες. Δηλαδή ο μόνος τρόπος να ξοδεύεις bandwidth είναι να είσαι απατεώνας? Ας μας κλείσουν όλους μέσα τότε προκαταβολικά να τελειώνουμε.

dtsomp είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι και μερικοί ντόπιοι μάγκες προσπαθούν να κάνουν τα ίδια.

Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις... αλλά προϋποθέτει "συνετή χρήση" και κουραφέξαλα.

Νομίζω ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία περί "ψευδούς διαφήμισης" αλλά δεν είμαι σίγουρος...

dtsomp είπε...

Εντωμεταξύ, θυμάμαι πριν λίγο καιρό ότι διάβαζα το blog ενός αμερικανού. Ο μάγκας, επειδή το smartphone του δεν είχε ραδιόφωνο, είχε βάλει το iTunes να παίζει στο σπίτι και το άκουγε streaming στο κινητό με το unlimited data πρόγραμμα που είχε. Η Cingular (αν θυμάμαι καλά) δεν είχε θέσει ακόμα το όριο των 5 GB, οπότε απλά τον πήρε τηλέφωνο και του είπε - αν είναι δυνατόν - ότι "ξεπέρασε τα όρια της συνετής χρήσης".

Flareman είπε...

Ρε φίλε... πάρτο χαμπάρι!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΟΙ!!!

Χοχοχοχοχοχοχοχο