Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

iPhone apps: πέντε στα γρήγορα

iSSH:
SSH/rlogin/telnet client για το iPhone βασισμένο σε source του Putty. Έχει όλα τα ωραία που χρειάζεσαι - υποστηρίζει και public keys. ΠΟΛΥ θετικό το landscape mode όπου το keyboard είναι απόλαυση. "Συρσίματα" του δακτύλου στην αριστερή πλευρά του τερματικού παίζουν τον ρόλο των arrow keys, ενώ στα δεξιά κάνεις scrolling στο terminal history. My weapon of choice.



WiFinder:
wifi scanner με μια μαγκιά. Ανιχνεύει εμφανή και κρυφά SSIDs, εντοπίζει τον τύπο της κρυπτογράφησης (open, WEP, WPA, WPA2 κλπ) και στα ανοιχτά δίκτυα κάνει μια δοκιμαστική απόπειρα σύνδεσης ώστε να σε πληροφορήσει αν το εν λόγω δίκτυο έχει απευθείας σύνδεση στο internet ή ζητάει web-based login. Πολύ καλό αλλά ώρες-ώρες τρώει κάτι κολλήματα. Πάρ'αυτα, προτείνεται.

Cowabunga:
Το απόλυτο time-waster. Επιστροφή στα handheld ηλεκτρονικά των 80s. Ο παλιμπαιδισμός που προκαλεί αυτό το παιχνίδι δεν λέγεται - έχω ρίξει τρελό χαχανητό με την πάρτη του. [ YouTube video ]

Sol-Free Solitaire:
Στην πολύ καλή τιμή του... τζάμπα, παίρνεις 5 διαφορετικούς τύπους πασιέντζας, με decent γραφικά, απλό χειρισμό και αρκετά αναλυτικά στατιστικά, τα οποία μάλιστα μετράνε και τα 'Wins without undo" - μη το παίζουμε και μάγκες ;)

Cro-Mag Rally:
Προϊστορική αντιγραφή του Super Mario Kart. Γκάζι-φρένο στον αριστερό αντίχειρα και το τιμόνι... όλο το iPhone. Στρίβεις το iPhone, στρίβει το καρτ. Θετική λεπτομέρεια, αντίστοιχη κίνηση κάνει και όλη η οθόνη ώστε, όσο και να έχεις "στρίψει", ο ορίζοντας να είναι πάντα οριζόντια. Πολύ ωραία παντιλίκια - το nenyaki έχει κολλήσει άσχημα :D Προσεγμένα γραφικά, ήχος, χειρισμός. Είναι ίσως από τα καλύτερα games για να δείτε τις δυνατότητες της συσκευής ως gaming platform. [ YouTube video ]

Επίσης... να σχολιάσω ότι μπορεί η κάμερα του iPhone να είναι χαμηλών specs και δυνατοτήτων, αλλά αυτά τα λίγα που κάνει, τα κάνει αξιοπρεπώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: