Κυριακή, Μαρτίου 22, 2009

Αθλητισμός Α.Ε.

Επαγγελματικές αθλητικές ομάδες:
εταιρίες που δεν προσφέρουν τίποτα*, δεν εκπροσωπούν τίποτα**, δεν έχουν πρόσωπο***, ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά και μετά ζητούν απόσβεση χρεών ή συνεισφορές των οπαδών, και παίρνουν και επιδοτήσεις/χρηματοδοτήσεις/γήπεδα από την πολιτεία - δηλαδή από τους φορολογούμενους. Και παρ'όλα αυτά, υπάρχουν κάποια ζώα που θα βγουν και στον δρόμο για να σφαχτούν με τους "απέναντι", θα πληρώσουν ένα κάρο λεφτά για το διαρκείας, θα πάνε σαν ζόμπι να αγοράσουν και την φυλλάδα της κακιάς ώρας...

Αν βγω στον δρόμο και ζητήσω συνεισφορά όσων έχουν Yahoo email για να γλυτώσουμε την Yahoo από την εξαγορά από την MS, θα με δείξουν στις ειδήσεις ως τον τρελό του χωριού που προσπαθεί να σώσει μια εταιρία - και πολύ σωστά θα πείτε να πάει η εταιρία να πνιγεί, ας έκανε καλύτερο κουμάντο στα οικονομικά της, σιγά μην ασχοληθούμε με την επιβίωση της κάθε επιχείρησης κλπ κλπ. Όταν πάνε λεφτά χωρίς λόγο στην Siemens, μας πειράζει. Όταν γίνεται απαλοιφή χρεών σε ομάδες και μετά εμείς πληρώνουμε μεγαλύτερους φόρους, δεν μας πειράζει. Είμαι δακτυλοδεικτούμενος αν φορέσω μπλουζάκι GNU αλλά η φανέλα της Bayern είναι μέχρι και ένδυμα εξόδου - σιγά τι εκπροσωπεί και το GNU άλλωστε... Και που να δείτε πως θα με αντιμετωπίσετε όταν βγω στον δρόμο, με ένα καδρόνι στο χέρι και κασκόλ Apple, για να συγκρουστώ με τους microsoftικούς.

Αλλά όταν γίνονται για τις ποδοσφαιρικές εταιρίες ομάδες, είναι φυσιολογικό και δεν γελάει κανένας. Κατά τα άλλα ο Jobs έχει το reality distortion field.

Ζώα.

(Έχω γεράσει μου φαίνεται και με ενοχλούν τα πάντα...)

ΥΓ: κι εγώ που νόμιζα ότι "ασχολούμαι με τον αθλητισμό" σημαίνει "κάνω κάποιο άθλημα/γυμνάζομαι". Τι βλάκας κι εγώ.

*: Οκ, προσφέρουν θέαμα. Και το τσίρκο επίσης, αλλά κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν δίνει 20€ για μπλούζα Medrano.
**: οι ομάδες των "ξεριζωμένων" ή "της πόλης μας". Χα!
***: ρόστερ που αλλάζουν πλήρως κάθε δύο χρόνια. Όχι απλά υπάλληλοι, συμβασιούχοι!

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Χμμ... είσαι σίγουρος ότι είσαι ΠΑΟΚ;

(Innocent flamebait, please ignore.)

dtsomp είπε...

Έχω σταματήσει να υποστηρίζω ομάδες από τότε που ο Γκάλης την έκανε από τον Άρη... :D