Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Bifferboard

Το τελευταίο μου απόκτημα!

  • 150 MHz CPU με 486 instruction set
  • 28 gr χωρίς το κουτάκι και το τροφοδοτικό
  • 32 ΜΒ RAM, 8 MB Flash
  • 1x USB 2.0
  • 10/100 Ethernet
Για τους ζόρικους, υπάρχει και η έκδοση με τις δύο USB.

Bifferboard
Bifferboard
Bifferboard

Η κατανάλωση του είναι 1W, το οποίο αν το υπολόγισα σωστά βγαίνει περίπου.... 1,5€ τον χρόνο. Με τέτοια κατανάλωση και 100% αθόρυβο, ε εντάξει, ξέρεις ακριβώς ποια είναι η πρώτη δουλειά που θα του φορτώσεις.

Bifferboard w/ usb disk

USB flash + Transmission + samba = torrentzzzzz. Το φλασάκι της φωτογραφίας είναι μόνο 4GB (testing phase), μόλις όμως στρώσω το configuration, θα μεταβεί σε κάτι μεγαλύτερο (16 ή 32GB). Ναι, καλύτερα φλασάκι παρά δίσκος, η απόλυτη ησυχία του δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Μικρό διάλειμα για διαφημίσεις: Ευκαιρία να αναφέρω πόσo μ'αρέσει το web UI του Transmission, το οποίο μάλιστα κάνει μόνο του adjust στην οθόνη του iPhone :)


Το preinstalled OS είναι το Openwrt "backfire", η γνωστή Linux distro για embedded systems/routers. Μικρό footprint για να χωράει στα 8MB flash μνήμης, αλλά με μπόλικο διαθέσιμο software για πολλά πολλά πολλά πειράματα.

35 λίρες το μηχανάκι, κανά 10αρικο ακόμα για το κουτί και το τροφοδοτικό, πραγματικά η τιμή είναι πάρα πολύ προσιτή για πειράματα και περιέργες hackιές. Γίνεται εύκολα print server, file server, wifi access point, SMS server, asterisk box, bluetooth sniffer, webcam server... Στην χειρότερη των περιπτώσεων, έχεις ένα geektastic μπρελόκ ;)

Το μαγαζί έχει και πακέτα των 10 τεμαχίων ;)

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακριβώς το ίδιο πράγμα (transmission, low end specs, linux) κάνει και το MyBook World Edition και η έκδοση του 1TB είναι και αθόρυβη :) Γύρω στα 10-15watt νομίζω κατανάλωση αλλά έχει και φωτάκια!

javapapo είπε...

ωραίος Μήτσο κράτα μας ενήμερους... respect

Rafael είπε...

Απλά επική η πλακετίτσα.

Επειδή ενδιαφέρομαι να παραγείλω 2,3-Είχες κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σου, δηλαδή να αργήσει-χαθεί;;
Επίσης με τελωνείο τι έγινε (υποθέτω μιλάμε για αποστολή σε Ελλάδα); Σου ήρθε με έξτρα χρεώσεις;;
Είναι εμπιστοσύνης το site;

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! :P

dtsomp είπε...

Rafael, όχι η παραγγελία δεν είχε κανένα πρόβλημα, έκανε 3 (αν θυμάμαι καλά) μέρες να έρθει, με ταχυδρομείο.

Tον τελευταίο καιρό μένω Σουηδία όπου και έγινε η παραλαβή. Δεν θα πρέπει να έχεις όμως πρόβλημα με το τελωνείο, γιατί η αποστολή γίνεται από Βρετανία (χώρα ΕΕ). Ναι, έχει μια έξτρα χρέωση £3,5 για αποστολή προς χώρα ΕΕ.

Nicholas είπε...

Να κάνω μια επισήμανση σε σχέση με το άλλο με τα 2 USB, το αγόρασα πρόσφατα για να το χρησιμοποιήσω κυρίως για NAS μιας και είμασταν 3 σπίτι και κατεβάζαμε συχνά πυκνά τα ίδια πράγματα.
Το δικό μου λεγότανε GIGAbit NAS dongle μέσω EBAY, και το είχα συνδεδεμένο με ένα σκληρό. Δυστυχώς που και που έσβηνε αρχεία από το δίσκο.
Η πλακέτα βλέπω ότι δεν είναι εντελώς ίδια αλλά το περιτύλιγμα φαίνεται ίδιο.
Λεπτομερής περιγραφή εδώ

Nicholas είπε...

Τελικά μάλλον ατύχησα διότι το δικό μου είναι ARM based και όχι x86 όπως του bifferboard.
χεχ μην κρίνουμε από το περiτύλιγμα τελικα.

Ανώνυμος είπε...

Με μπρίζοσες τόσο που πήρα κι εγώ ένα μόλις τώρα, θα βγει κοντά τα 60 EUR για Ελλάδα: Bifferboard (single) + case + AC Adapter + Shipping.