Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2006

Ericsson και firmware updates

Θέλετε να κάνετε update το Κ750 σας; Το έχετε σκεφτεί καλά;

Παρακολουθήστε διαδικασία:

1) Κατεβάζουμε τους usb drivers του κινητού. Συνδέουμε το κινητό, "new hardware detected", του λέμε που έχουμε αποσυμπιέσει το αρχείο με τους drivers... 5 φορές (όσο αναφορά τα windows, το Κ750 είναι 5 συσκευές σε ένα).

2) Κατεβάζουμε τους usb drivers αναβάθμισης του κινητού. Ω ναι. Θέλει drivers για την αναβάθμιση διότι όταν το κινητό είναι σε update mode θεωρείται άλλη συσκευή. Αποσυμπιέζουμε. Κλείνουμε το (αποσυνδεμένο) κινητό, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο c (μην το αφήσεις!), συνδέουμε το κινητό (μην αφήνεις το c λέμε!), "new hardware detected" πάλι (κράτα καλά!), δίνουμε το location των αρχείων του driver. Εντάξει, άστο τώρα.

3) Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε τον firmware updater. Όχι. Δεν χρειάζεται να συνδέσουμε το κινητό σε αυτό το στάδιο. Έχουμε άλλα πράγματα για να παιδευόμαστε.

4) Εγκαθιστούμε και τα προαπαιτούμενα προγράμματα για να τρέξει ο updater. Ήτοι, directx9.0c (δεν ξέρω που τον βρίσκετε, κάπου θα υπάρχει) και ....macromedia flash player. Ορίστε; Με τι πήγαμε να κατεβάσουμε τον flash player; Με firefox; Ε, μπα. Internet Explorer. Άλλος ο player για ff, άλλος για ie.

5) Είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι; Τρέχουμε τον updater (αν τρέξει χωρίς παρατράγουδα). Οι on-screen οδηγίες -παραδόξως- είναι σαφείς αλλά ανακεφαλαιώνουμε. Κλείνουμε το κινητό, βγάζουμε την μπαταρία, βγάζουμε την sim, βάζουμε την μπαταρία. Δεν ανοίγουμε το κινητό. Κρατάμε πατημένο το c (update mode και παπάκια μέντολες), βάζουμε το καλώδιο, αφήνουμε το c όταν μας πει ο updater (καλοσύνη του). Για κανά δεκάλεπτο, ο updater κατεβάζει το λογισμικό από το internet (τι είπες εσύ στο βάθος; dial-up; αύριο με τον κηδεμόνα σου) και ακριβώς όταν νομίζεις ότι παραάργησε το κατέβασμα, αρχίζει η αναβάθμιση του κινητού (don't touch το κινητό λέει ο updater). Όταν με το καλό τελειώσει, βγάζουμε το κινητό από το καλώδιο, ξαναβάζουμε την sim και ανοίγουμε το κινητό.

Παρακαλείστε όπως αποστείλατε mail με τον αριθμό εγκεφαλικών επεισοδίων. Έτσι, να κάνουμε μια κοντρίτσα, να έχει ενδιαφέρον.

1 σχόλιο:

dtsomp είπε...

Για αντιπαράθεση, περιγράφω την διαδικασία αναβάθμισης των Siemens (ααααχ).

1) Κατεβάζουμε τον updater.
2) Κλείνουμε το κινητό και το συνδέουμε με το καλώδιο.
3) Τρέχουμε τον updater.

Αααααχ....