Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

Political point system

Δεδομένου ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά οι Έλληνες πολιτικοί είναι να βγαίνουν στην τηλεόραση και να παπαρολογούν, θέλω να προτείνω το παρακάτω μοντέλο:

1 - Media χωρίς πολιτικούς
Απαγορεύται η εμφάνιση των πολιτικών στην τηλεόραση. Αν θέλουν να βγουν στο γυαλί, πρέπει να το κερδίσουν με τον ιδρώτα τους (βλ. παρακάτω).

2 - Στεγνή ρίψη ευθυνών
Δέρνουν οι μπάτσοι 9-χρονα κοριτσάκια; Βγάλε την φωτογραφία του αρμόδιου υπουργού στα media και γράψε από κάτω με μεγάλα γράμματα "ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ". Ο εν λόγω υπουργός δεν δικαιούται να δικαιολογηθεί δημοσίως.

3 - Επιβράβευση ("μπράβο καλό σκυλάκι")
Καταφέρνει κάποιος πολιτικός να κάνει κάτι θετικό, παραπάνω από την δουλειά που οφείλει να κάνει; Κερδίζει το δικαίωμα 5-λεπτης εμφάνισης σε δελτίο ειδήσεων.

4 - Υπουργός of the month/point system
Δημόσια ανάρτηση μηνιαίων στατιστικών. Τιμωρήθηκε τρεις φορές σε έναν μήνα με ρίψη ευθυνών (βλ. 2); Ρίξτον στον Θερμαϊκό. Στις πέντε φορές, μαστίγωμα. Πάνω από 5 φορές, ανασκολοπισμός.
Αντίστοιχα, για 3 επιβραβεύσεις, πρώτο τραπέζι πίστα σε μπουζουκερί της επιλογής του. 5 επιβραβεύσεις, δωρεάν αυτοκίνητο. Πάνω από 5 επιβραβεύσεις, καλά ας είμαστε ρεαλιστές....

Δικαίωμα αυτόματης επανεκλογής κερδίζουν όσοι ξεψυχήσουν στο καθήκον >:-)

2 σχόλια:

teo είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το μοντέλο που προτείνεις. Ιδιαίτερα με το 4ο μέτρο του point system.
Ευτυχώς στην Ευρώπη τα πράματα αλλάζουν και οι πολιτικοί υπόσχονται ουσιαστικές παροχές. Δες το παρακάτω video και θα καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=GyUGtnPN5Ac

dtsomp είπε...

αχαχαχαα πολύ καλό το link :D

Έλενα Ράπτη for president!