Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Καινούριο σπίτι

Μετά από μια μεγάλη αναμονή και αρκετά πέρα-δώθε στο κέντρο, στο accommodation office του πανεπιστημίου, τσίμπησα επιτέλους το single room που είχα ζητήσει από τον Ιούνιο. Κάποια διαμερίσματα είχαν κρατηθεί για Ιρανούς που είχαν πρόβλημα με την βίζα και όταν πήραν τελικά τον πούλο (ιιι ντροπή) και δεν ήρθαν, τα διαμερίσματα μοιράστηκαν σε όσους είχαν ζητήσει single και είχαν τοποθετηθεί σε shared λόγω ελλείψεων.

Μεγάλη η χαρά, μέχρι που χρειάστηκε να το καθαρίσω. Ο ισπανός (τον ξέρουμε και προσωπικά, γαμώ την φάρα του) που έμενε προηγουμένως φρόντισε να γεμίσει το σπίτι με τρίχες. Δεν υπάρχει σημείο του σπιτιού που να καθάρισα και να μην είχε τρίχα. Αποκορύφωμα: το συρτάρι των μαχαιροπίρουνων που ήταν ΓΕΜΑΤΟ. Αι σιχτιρ. Και να πεις ότι το παιδί προσπάθησε αλλά μαδάει.... @@ προσπάθησε... το περβάζι του παραθύρου είχε χυμένους καφέδες (οι οποίοι ξεράθηκαν φυσικά στους 4 μήνες που έμεινε ακατοίκητο το σπίτι). Μπίχλας, μπίχλας, μπίχλας, μπίχλας.

Το accommodation office, από την δική του πλευρά, κατάφερε να χαρακτηρισθεί ως "χειρότερο από οποιαδήποτε ελληνική δημόσια υπηρεσία" - 10 έλληνες φοιτητές συνιστούν ανασκολοπισμό. Δεν γίνεται να ξέρεις από μέρες ότι θα σου δώσουν το τάδε διαμέρισμα και όταν έρθει η ώρα των κλειδιών, "αα δώσαμε τα κλειδιά σου σε άλλον, δεν υπάρχει διαμέρισμα, μήπως μπορείς να κανονίσεις κάτι μέχρι να σε βολέψουμε;". Ο Βασίλης ακόμα να συνέρθει - μετά από τον νευρικό κλονισμό που έπαθε τελικά τον βόλεψαν και αντ' αυτού κρέμασαν μια Ιρανή που περίμενε μήνες το διαμέρισμα που του έδωσαν. Εν ολίγοις... το πτώμα δεν το γλυτώνεις.

Ας πάνε στον διάολο, τουλάχιστον τώρα βρήκαμε ένα single room να χωρέσουμε σαν άνθρωποι - Θάνο, σε εκτιμώ, αλλά παραήρθαμε κοντά :P

Το γέλιο με το σπίτι πάντως πέφτει στο internet connection. Το rj45 πριζάκι στον τοίχο είναι η σύνδεσή μου με τον έξω κόσμο (μάλλον ξεχασμένη σύνδεση από τον προηγούμενο), αλλά δεν είναι ότι πιο σταθερό, οπότε στις δύσκολες ώρες βοηθάνε (γκουχ γκουχ χωρίς να το ξέρουν γκουχ) δυο γείτονες με ξεκλείδωτα routerάκια :) Επειδή όμως αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να παίξει για πολύ, παρήγγειλα ήδη το δικό μου, προσωπικό connection: 100Mbit download/10Mbit upload - 229 κορώνες τον μήνα (25 ευρώ). Bonus round: οι τρεις πρώτοι μήνες είναι σε προσφορά, μισή τιμή. Χάλιαααααααα....... :D Μέσα στις επόμενες μέρες ελπίζω να σκάσει μύτη η γραμμούλα μου.

Κατά τα άλλα, το σπίτι θέλει ένα χέρι IKEA για να στρώσει, καθώς έχω μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αν κάποιος έχει καμιά καλή πρόταση για eshop με αφίσες, ας αφήσει ένα comment να μορφωθούμε κι εμείς.

Αυτά για σήμερα. Καληνύχτα σας.

7 σχόλια:

pixie είπε...

Καλορίζικο και με το καλό να έρθει και η σύνδεση!

Καφές από περβάζι, πόρτα, τζάμι και τοίχο (!) βγαίνει - αφού φας τα χέρια σου στο τρίψιμο. Με τις μοκέτες τι γίνεται; ΙΚΕΑ, department χαλακίων, σήκωμα τόσων τεμαχίων όσα χρειάζονται για να καλυφθούν άπασαι αι επιφάνειαι. Λύνεις και μια εξίσωση, έτσι για να κρατάται σε φόρμα το μυαλό.

Από κατοικίδια τί λέει η Στοκχόλμη; Αναφέρομαι στη συμπαθή οικογένεια των τρωκτικών.

Jimbo είπε...

Άμα ακούσεις κάνα "γαλλικό" πρωι πρρωί θα σου πω εγώ! Ακούς εκεί 100/10. Και μας το λες πότε; Μια μερά μετά την βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ!

Αίσχος!

javapapo είπε...

a re bitch the dream comes true!
Ρίξε...ρίξε χλωρίνη!

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα ευχαριστα νεα καλη αρχη και προσοχη κρανος και ζωνη καθως θα σερφαρεις στο Net :)

dtsomp είπε...

pixie: δεν νομίζω ότι ξέρουν από μοκέτες εδώ πέρα... Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε από τρωκτικά. Αν και στην περιοχή έχει εντοπιστεί ένας λαγός...

dimitris: θα έβαζα 10/10 αλλά είχε 1 ευρώ διαφορά (10 κορώνες). Κρίμα είναι. Τα 100/100 ήταν ακριβά - 35 ευρώ τον μήνα... :D

paris: παστροθοδώρα κατάντησα...

32μπιτος: στωωω! Χαχαχ, κράνος και ζώνη, καλό!

Unknown είπε...

Έτσιιιιι φακιόλι μανίκια πάνω και η μάπα ανά χείρας!:)

Για να μάθεις να έχεις καλή σύνδεση... χοχοχο:P

Nenyaki : ) είπε...

Αυτό για τον χολεριαροτυροβρωμίκουλα ξαναπέσ'το!

Αϊ σιχτίρ...