Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

Παίρνεις ό.τι πληρώνεις

Εδώ και μερικές μέρες μου έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή (100/10 mbit). Οι ταχύτητες ήταν χμμμ απογοητευτικές. Το speedtest δεν έλεγε να ανεβάσει το download πάνω από τα 15-16 mbit - όλα αυτά από το macbook μου.

(τοπολογία: στο ethernet πριζάκι του internet υπάρχει συνδεμένο ένα Linksys WRT54GC, το οποίο μοιράζει την σύνδεση σε ένα mac mini με ethernet και ένα macbook με wifi)

Σήμερα έβαλα ένα .iso του Debian να κατεβαίνει στο mac mini (με το οποίο δεν πρόλαβα να ασχοληθώ καθόλου τις τελευταίες μέρες) και βλέπω ξαφνικά ταχύτητες αστρονομικές. Αρχίζω να την ψιλιάζομαι την δουλειά, συνδέω το macbook με ethernet στον router και ξανακάνω το speedtest. 50 Mbit.

Βρώμα η υπόθεση.

Βγάζω τελείως το routerάκι και συνδέω το macbook με ethernet απευθείας στο πριζάκι του internet. Τζα! 80 Mbit.

Το router το πήρα 50 ευρώ - τώρα βρήκα τι έκοψαν για να χωρέσουν όλα τα υπόλοιπα features. Δεν πειράζει, δεν μετανιώνω την αγορά του, αλλά μου κάνει έκπληξη ότι ακόμα και με έναν υπολογιστή συνδεδεμένο δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.

1 σχόλιο:

Fanis είπε...

100/10 λέει .. ρε ουστ! Περιμένω μήνες τώρα την 12/1 (και μετα 24αρα). Αθάνατη HOL δε μας αφήνεις να ξεχάσουμε που ζούμε!