Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

Ο λευκός ιππότης

Το αρχικό σχέδιο ήταν βέβαια να το πάρω από Σουηδία. Την Κυριακή το απόγευμα θα είμαι εκεί και το μαγαζάκι της Telia στο τοπικό εμπορικό κέντρο θα είναι ανοιχτό (όπως και όλο το εμπ. κέντρο).

Αλλά... το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα... τι να το κάνω 18μηνο συμβόλαιο στην Σουηδία; Μακάρι βέβαια να κάτσω τόσο, αλλά και πάλι... να έρχομαι Ελλάδα με κλειδωμένο iPhone; Κρίμα...

Σήμερα το πρωί, το λευκό iPhone 3G των 16GB έγινε δικό μου. 570€. Η ενεργοποίηση πήγε καλά (καλύτερα απ'ότι περίμενα). Το πρώτο sync έγινε άψογα, και περάστηκαν και οι δύο free εφαρμογές που είχα ήδη κατεβάσει από το App Store.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, η SIM της Wind έπαιξε απροβλημάτιστα voice, sms και data. Η SIM της σουηδικής Tele2 (αυτή που δουλεύει ακόμα, όχι η καμμένη :D) δεν υποστηρίζει data roaming στην Ελλάδα, αλλά τα υπόλοιπα επίσης παίζουν μια χαρά. Το κινητό, ως τώρα, φαίνεται να είναι τελείως ξεκλείδωτο - me likes.

(η καμμένη SIM της Tele2 ΔΕΝ επανήλθε στην ζωή. Jesus phone και μαλακίες... :D :P)

Η ατάκα του πωλητή της Vodafone ήταν όμως άθλια: αλλαγή της συσκευής με καινούρια εντός 5 ημερών, αρκεί να μην βγει η ζελατίνα από την συσκευή. Τι λε ρε θείο; Η ζελατίνα τυλίγει γύρω-γύρω το iPhone και αν δεν την βγάλεις, δεν μπορείς ούτε να το ανοίξεις, ούτε να βάλεις SIM, ούτε να το φορτίσεις. Πώς θα διαπιστώσω δηλαδή ότι έχει πρόβλημα; Με επίκληση πνευμάτων;

So far, me likes. Ο browser λέει πολλά, η οθόνη επίσης, για μένα που δεν είχα μέχρι τώρα ούτε 3G ούτε WiFi-enabled κινητό οι ταχύτητες δικτύου μου φαίνονται διαστημικές (θα συνηθίσω όμως :P) και το εύκολο sync μουσικής και video με το Macbook είναι σαφώς αναβάθμιση από το convert-and-drag-and-drop με το Treo.

Φυσικά, τις πρώτες βδομάδες, δεν περιμένω αυτονομία μπαταρίας... :D

Άσχετο, αλλά αυτό το σιδεράκι (SIM ejector tool το λέει η Apple) είναι το πρώτο πράγμα που θα χαθεί.

UPDATE: Την συσκευή την τσίμπισε και ο ευτυχής (πλέον) bitch Γιάννης, ο οποίος με συμβόλαιο Cosmote έχει κι αυτός κανονικά όλες τις λειτουργίες του iPhone. Είναι ξεκλείδωτο λέμε!

UPDATE #2: Hej hej από Σουηδία. Η prepaid SIM της Tele2 παίζει άψογα. Voice, sms, data, πληροφορίες δικτύου, τα πάντα. Πιο ξεκλείδωτο δεν γίνεται.

11 σχόλια:

javapapo είπε...

fucken ζηλεύω
μην ανησυχείς για το σιδεράκι υπάρχουν άπειροι συνδετήρες...χα χα

welcome bitch

pixie είπε...

Με γεια... Βασούλα :)!

Επειδή είμαι ανενημέρωτη:
- τα 570€ είναι για τη συσκευή ή υπέγραψες και ετήσιο συμβόλαιο;
- ελληνικό πληκτρολόγιο φαίνεται με το κιάλι ή είναι ενσωματωμένο;

dtsomp είπε...

@paris σε ζήλευα έναν χρόνο. It's only fair :P

@pixie 570 σκέτη η συσκευή. Δεν είμαστε για συμβόλαια, άτιμη ξενιτιά. Τις τιμές των special συμβολαίων (μπορείς πάντα να το πάρεις και με ένα κλασικό συμβόλαιο) μπορείς να τις δεις εδώ:
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=3701

Τι; Ελληνικό πληκτρολόγιο; Μουαχαχαχαχαχαχα (next year)

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο! Πήρα κι εγώ το άσπρο σήμερα :)

Ορέστης είπε...

Να ρωτήσω: Με την ξένη κάρτα ήθελε ξανά ενεργοποίηση; Ή μπορείς να βάζεις-βγάζεις κάρτες όσο θέλεις; Οι ρυθμίσεις γιατ τα δεδομένα είναι προσβάσιμες;

Σκέφτομαι όταν κατέβω από Αγγλία σε ενα-δυο μήνες να πάρω ένα, αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι θα παίζουν όλα με τις εδώ SIM...

Ευχαριστώ!

dtsomp είπε...

@kostis
΄στωωωω! Με'γειααααα!

@ορέστης
γμτ το είχα κι εγώ απορία και έλεγα να το γράψω! Λοιπόν, όχι, δεν θέλει πάλι ενεργοποίηση. Μία φορά έκανα μόνο, όταν πρωτοάνοιξα την συσκευή. Τις SIM τις αλλάζω χωρίς πρόβλημα και το μόνο που με πειράζει είναι ότι πρέπει να αλλάζω κάθε φορά το APN (το οποίο, ναι, είναι συνεχώς προσβάσιμο) με το χέρι. Και κάπου εδώ αρχίζουν οι γκρίνιες για την έλλειψη c/p...

Nenyaki : ) είπε...

με'γειάααααααααα! :)

javapapo είπε...

πατσίσαμε...

Ορέστης είπε...

Το έχεις δοκιμάσει και Σουηδία δηλαδή έτσι;

Τέλεια, τέλεια, ένας ακόμη λόγος να πεταχτώ στην Ελλάδα λίαν συντόμως... (α ρε και να με άκουγε η μάνα μου :)

Vasilis είπε...

Σιγά που θα κρατιόσουνα!!!! :) .
Τα λέμε Σουηδία!! Ανυπομονώ να του βάλω δάχτυλο !!! ;). Για ένα μικρό τεστ μην νομιζεις....

αααα κάνε και καμιά έρευνα για φτηνότερο 3G από την Comviq. CU

dtsomp είπε...

@nenyaki στωωωωωω

@ορέστης πρόσεξε: δοκίμασα σουηδική SIM εντός ελληνικού εδάφους. Μπορεί να παίζουν διάφορες μαλακίες. Την Κυριακή που επιστρέφω στην Στοκχόλμη θα είμαι σίγουρος για το τι παίζει και τι όχι. Πάντως τα πράγματα δείχνουν θετικά.

@vasilis πλυμένα-σκουπισμένα τα χεράκια γιατί... ντα. :D