Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Μισή αρχοντιά

Χθες έλαβα την καινούρια μπαταρία για το macbook, μιας και η παλιά έπαιζε σε random νούμερο από 3 ως 20 λεπτά. Την έβαλα περιχαρής, την άφησα να φορτίσει όλο το βράδυ (να φάει όλο το μαμ της) και τώρα απολαμβάνω πάλι 4 ώρες αυτονομίας (wifi πάντα ανοιχτό).

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η εξωτερική επιφάνεια της μπαταρίας είναι άσπρη. Κανονική άσπρη, όχι σαν το υπόλοιπο macbook που έχει αρχίζει να ψιλοκιτρινίζει. Η διαφορά είναι μικρή αλλά αισθητή τόσο ώστε να μου θυμίζει ότι το laptop μου πλησιάζει τα 3 έτη ζωής. Γεράσαμε...

Ευκαιρία για ένα μικρό καθαρισματάκι.

Οθόνη: πανάκι από μικροΐνες (microfiber τα έλεγε η γιαγιά μου στο χωριό), το οποίο το βρέχεις και μετά το στίβεις μέχρι να σου πεταχτούν φλέβες στο μέτωπο - πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι βρεγμένο. Wax on - wax off και καθάρισες.

Πλαστικά: αυτό δεν περίμενα να πιάσει. Ακολούθησα την συμβουλή κάποιων -ο Θεός να τους κάνει- ειδικών και δοκίμασα την ...άσπρη σβήστρα. Σβήστρα as in γομολάστιχα. Με λίγη επιμονή, σβήνεις όλους τους λεκέδες/κιτρινίσματα στα πλαστικά του Macbook. Επιτέλους ξανάσπρισε το σημείο δίπλα στην iSight που είναι το σημείο που βάζεις το δάχτυλο για να σηκώσεις το lid.

Αυτά και για σήμερα. Πάω να σερφάρω για 2 ώρες και 54 λεπτά ακόμα. I love my new battery.

6 σχόλια:

ka8y είπε...

twra poy to vlepeis den niwtheis oti einai kainourio? :-)

egw kathe fora meta apo format kai katharisma etsi niwthw...!

Ανώνυμος είπε...

@ka8y: Windows τρέχεις ε...; :-D

ka8y είπε...

nai akoma oute mac oute Linux.. an kai to skeftome otan ta paiksei to laptop (eimaste konta se ayto) na parw ena mac.. isws..mporei... tha dw :-)

Konstantinos είπε...

Αγαπητέ dtsomp, επειδή έφτασε μάλλον η ώρα να αλλάξω τη μπαταρία και στο δικό μου MacBook (έχει φουσκώσει επικίνδυνα κι έχει παραμορφώσει το πλαστικό) να σε ρωτήσω: τη μπαταρία την πήρες από Apple Store ή από κάπου αλλού; Ευχαριστώ!

dtsomp είπε...

@Konstantinos ναι, η μπαταρία είναι αυθεντική από Apple. Δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τις no-name μπαταρίες και η διαφορά τιμής δεν ήταν αρκετή για να μου αλλάξει την γνώμη :)

Konstantinos είπε...

OK, σ'ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. (Και συμφωνούμε για τις no-name μπαταρίες!)