Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2009

Με άγγιξε το impulse...

...και αγόρασα αυτόματα πριν λίγες μέρες το νέο πακετάκι Comviq Kontantsurf που έβγαλε η Tele2 (σουηδική κιν./σταθ. τηλεφωνία). Impulse buying και τα μυαλά στο μπλέντερ!

Το πακέτο περιέχει usb 3G modem, SIM κάρτα και κουπόνι για δωρεάν internet για 24 ώρες. Δεδομένου ότι το φτηνότερο 3G modem που είχα δει μέχρι τώρα έκανε 80+ ευρώ, η τιμούλα των 300 κορωνών (27€) για το πακέτο ήταν λουκούμι. Τσιμπάω το πακετάκι και τρέχω σπίτι να το δοκιμάσω. Το συνοδευτικό software είναι τελείως άθλιο, με μηδέν documentation για MacOSX, αλλά εν τέλει καταφέρνει να δουλέψει και το speedtest.net δείχνει 2.7Mbps. Το stickάκι είναι ένα Huawei E1550 με θεωρητικό μέγιστο τα 3.6 Mbps, συμβατό με GPRS/EDGE/3G/HSDPA/WCDMA, ενώ σαν bonus έχει και ένα microSD slot - δουλεύει και σαν card reader/flash disk! Αρχίζω να ενθουσιάζομαι!

Οι φόβοι μου επιβεβαιώνονται όμως όταν βλέπω στο site ότι το modemάκι είναι κλειδωμένο στην Tele2 και μου τινάζει τα σχέδια να το χρησιμοποιήσω στην Ελλάδα. Μερικές googlιές καταλήγουν σε ένα σουηδικό forum όπου αναφέρεται το DC unlocker, μια εφαρμογή που ξεκλειδώνει mobile broadband συσκευές. Η διαδικασία χρήσης του είναι λίγο μυστήρια, κατεβάζεις το πρόγραμμα, ανοίγεις account, αγοράζεις τον αριθμό credits που ορίζει ο τιμοκατάλογος ξεκλειδώματος (15 credits x 1€/credit = 15€ για το συγκεκριμένο), προσεύχεσαι να μην σου έφαγαν τα 15 ευρώ που μόλις πλήρωσες και πατάς unlock. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα η εφαρμογή μου γράφει ότι το ξεκλείδωμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η δοκιμή με την SIM της Wind επιβεβαιώνει ότι το modemάκι όντως ξεκλειδώθηκε για τα καλά - 1.27Mbps στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη. Συνολικό κόστος: 45€, εξακολουθεί να είναι το φτηνότερο 3G usb modem που έχω δει.

Για όσους ενδιαφέρονται, το χρησιμοποιώ με το Wind Προπληρωμένο ADSM, το οποίο είναι και η μόνη αξιόλογη λύση για προπληρωμένο mobile broadband στους ελληνικούς operators.

Επίσης, μια σημείωση. Το site της Cosmote είναι απαράδεκτα χαοτικό και άθλιο. Θάνατος δια ανασκολοπισμού σε αυτόν που το έκανε έτσι.


3 σχόλια:

friend είπε...

Δεν καταλαβα πως γινεται το ξεκλειδωμα.
Online? Πως?

dtsomp είπε...

Λίγο απ'όλα.

-Κατεβάζεις και εγκαθιστάς την εφαρμογή.
-Ξαναπάς στο site, ανοίγεις account και αγοράζεις τα απαραίτητα credits για το ξεκλείδωμα.
-Όταν δημιουργηθεί ο λογαριασμός, θα σου έρθει mail να ενεργοποιήσεις/unblock το account σου.
-Ξάνα στην εφαρμογή, βάζεις τα στοιχεία του account σου.
-Συνδέεις το stick και κάνεις unlock από την εφαρμογή.

Όπως καταλαβαίνεις, χρειάζεσαι σύνδεση internet ώστε να γίνει authentication του account σου.

Ανώνυμος είπε...

Στο site της Cosmote μπορείς να κάνεις και νέα σύνδεση. Μόνο που η διαδικασία μέχρι στην ενεργοποίηση είναι τόσο αργή που αξίζει μόνο εαν μένεις σε κανένα χωριό ή εαν βαριέσαι τρομερά να πας σε κανέναν Γερμανό για να κάνεις τη δουλειά σου...