Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Πρώτο LTE δίκτυο

Η TeliaSonera ανακοίνωσε σήμερα (δελτίο τύπου) το πρώτο LTE δίκτυο, το οποίο αρχικά θα καλύπτει Όσλο και Στοκχόλμη. Το θεωρητικό μέγιστο είναι -λέει η TeliaSonera- τα 80Mbps.

Σαν φρεσκο-deployed δίκτυο, η κάλυψη είναι ακόμα μικρή και το διαθέσιμο hardware περιορισμένο. Στην Στοκχόλμη, καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου καθώς και η επιχειρηματική περιοχή της Kista (όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται και τα κεντρικά της Ericsson). Το παρεχόμενο usb dongle της Telia (το σουηδικό σκέλος της TeliaSonera) είναι LTE-only, δεν υποστηρίζει 3G δίκτυο, οπότε προσωρινά, μέχρι να διατεθεί καινούριο hardware, η Telia σου δανείζει και ένα 3G dongle με μια δεύτερη SIM για την περίπτωση που είσαι εκτός κάλυψης LTΕ.

Για να τραβήξει τους πρώτους πελάτες, η Telia κάνει μια αρκετά φιλότιμη προσφορά - 12μηνο συμβόλαιο, χωρίς τέλος ενεργοποίησης, δωρεάν το LTE dongle. Το κόστος μέχρι τον Ιούνιο είναι 4 κορώνες τον μήνα (0,4€) ως προσφορά και από 1η Ιουλίου ισχύει το κανονικό πάγιο των 599 kr/μήνα (περίπου 57€).

Δεν υπάρχουν σχόλια: