Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

Αδέσποτο, αλλά όχι αυτό που νομίζεις

Στην Σουηδία υπάρχει μια συνήθεια, όταν κάποιος μετακομίζει από ένα διαμέρισμα σε άλλο να αφήνει στον διάδρομο της πολυκατοικίας πράγματα που δεν θέλει να πάρει μαζί του αλλά και που δεν είναι ακριβώς σκουπίδια. Είναι η λογική του "από το να το πετάξω στα σκουπίδια, ας το πάρει κάποιος που το θέλει". Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα - τηλεοράσεις, καρέκλες, κρεβάτια, κούπες για καφέ, σκούπες. Έχουμε αφήσει και εμείς τις δικές μας μπουρδίτσες - τελευταίο θύμα ένα επιτραπέζιο ρολόι το οποίο τολμώ να πω ότι ήταν μια ατυχής επιλογή μου για δώρο.

Σήμερα όμως το πρωί βρήκαμε ένα αδέσποτο στον διάδρομο, μια μικρή ομορφιά:


Ο αρχαιοκάπηλος μέσα μου ξύπνησε και το μάζεψα κατευθείαν.

Powermac G4 της "Quicksilver" γενιάς, από το σωτήριο έτος 2002. Έψαξα το model number του και βρήκα τα εξής specs:
- PowerPC G4 933MHz
- 256MB DDR SDRAM, επεκτάσιμη στο 1,5GB
- GeForce4 MX 4xAGP
- Gigabit ethernet
- 2x USB 1.1, 2x Firewire 400
- 55,6 modem (γλέντια!)
- 60GB δίσκος
- DVD reader/CDRW (τα θυμάστε αυτά;)

Το site panel ανοίγει πανεύκολα από τον άσπρο κρίκο που φαίνεται πάνω από το μήλο. Μέσα τα πράγματα είναι σε καλή κατάσταση, έχει λίγη σκονίτσα βέβαια αλλά αυτό κανονίζεται. Δυστυχώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ξήλωσε την κάρτα γραφικών και την μνήμη, όπως επίσης λείπει και το καλώδιο ρεύματος. Έχει όμως Airport 802.11b!

Χρειάζεται λίγο ψάξιμο στο "υπόγειο του αρχαιολογικού μουσείου" (το επίσημο όνομα της κούτας με τα παλιά spare parts) για να βρω μνήμη και vga, και πάλι μπορεί να μην δουλεύει το μηχάνημα, αλλά όπως και να'χει, είναι ένα από τα ομορφότερα computer cases στην ιστορία, ένα geek στολίδι.

Αγαπητοί γειτόνοι, μήπως σας βρίσκεται και κανά iMac G4 περίσσιο που το έχω και άχτι;

3 σχόλια:

Paris Apostolopoulos είπε...

 όχι ρε φίλε..αυτό είναι τύχη! Να σου πω εγώ θα αγόραζα VGA και ότι άλλο θέλει για να το ανάψω!! περιμένω updates!!!

Panagiotis Atmatzidis είπε...

+1 φίλε σου 'φεξε! :-) κουκλί είναι!

ka8y είπε...

"stin upsalla stin souidia pou spoudaza den agorazame tileoraseis... Vriskame paratimenes... kai meta vriskame pio kali kai tin allazame..." O daskalos itan xrooooonia mprosta....