Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Θεωρία για το Game of Thrones

Προφανώς και έχω spoilers παρακάτω. Όσοι δεν έχετε δει s6e5 ("The Door"), Σεπτέμβριο με τον κηδεμόνα σας.

Spoilers λέμε!

You have been warned.

Το "The Door" είναι χαλαρά από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, επάξιο του Hardhome και του Red Wedding. Καλή τηλεόραση ρε φίλε, πως το λένε.

Η τελική σκηνή ("hold the dοor", κλάααμααα) ξεκίνησε ουσιαστικά από ένα συμβάν: ο Μπραν ανακάλυψε ότι δεν κάνει απλά flashbacks, αλλά έχει την δύναμη να αλληλεπιδρά με το παρελθόν. Τι warging και αηδίες, αυτή είναι η κορυφαία υπερδύναμη στο Westeros. Πιάσαμε φάση Lost.

Κάπου εδώ ξεκινάει η θεωρία μου, φορέστε ζώνη.

Ο Μπραν έχει την δύναμη να επηρεάσει πράγματα στο παρελθόν. Μάλλον σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε βαθμό που να... χτίσει το Τείχος;

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Bran the Builder το έχτισε. Εδώ ο κουτσο-Μπραν μόλις τα έκανε σκατά με τους Whitewalkers, σίγουρα θα φτάσει η ώρα που θα το μετανιώσει και θα προσπαθήσει να αλλάξει το παρελθόν για να τα διορθώσει.
Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι αν το σημάδι από τον Night's King του έδωσε κάποιες δυνάμεις να ελέγχει τον πάγο, κάτι πολύ χρήσιμο για την ανέγερση του Τείχους.

Αν λοιπόν ο κουτσό-Μπραν είναι/γίνει όντως ο Bran the Builder... δεν αντιπροσωπεύει τρόπο τινά τον "Smith", τον έναν από τους Εφτά (the Seven ή the new Gods);

Ρίξε μια ματιά στους υπόλοπους του Faith of the Seven. Κάποιες περιγραφές είναι ΠΟΛΥ γνώριμες.

The Stranger: αντιπροσωπεύει τον θάνατο, δεν ξέρουν καν αν είναι άντρας ή γυναίκα και έχει το πρόσωπο κρυμμένο. Για σκέψου τώρα... πόσες φορές έχει τονιστεί ότι η Arya είναι αγοροκόριτσο; Σαν φωτογραφική προκήρυξη για θέση στο δημόσιο είναι.
The Warrior: στοιχηματίζω Jon Snow.
The Mother: mother of dragons, mother of slaves, γενικά mother του πλανήτη.
The Crone: γριά, guiding wisdom, φως στο σκοτάδι, Μελισάνδρη μυρίζει, Catelyn Stark δεύτερη επιλογή.
Τhe Father: μουσάτος λέει, υπόδειγμα δικαιοσύνης λέει, εγώ ψηφίζω Ned Stark.
The Maiden: innocence, chastity, protects a maiden's virtue, σαν Brienne μου ακούγεται.

Μπορεί να έχασα κάποιες λεπτομέρειες και να βγουν κάποιοι άλλοι, αλλά το βασικό κόνσεπτ είναι το ίδιο. Επίσης μου έχει κολλήσει ότι ίσως και οι υπόλοιπες θρησκείες να έχουν το ίδιο θέμα, οπότε ξεκινήστε να ψάχνετε για R'hllor και Drowned God. Φαντάζεσαι Tyrion και Theon αντίστοιχα;

Μετά από τέτοιο παραλογισμό, ούτε καν με νοιάζει ποιος θα πάρει τον Iron Throne.


1 σχόλιο:

Paris Apostolopoulos είπε...

μου ήρθαν επίσης στο μυαλό οι 8 απ΄ το battlestar gallactica.