Τετάρτη, Απριλίου 12, 2006

iChangeOperatingSystem

Στην εποχή που οι περισσότεροι ψήνονται να αφήσουν τα Windows και να μεταβούν σε κάποιο πιο.... χμμμμ.... αξιόπιστο και παραγωγικό λειτουργικό σύστημα, κάποιος απίθανος χρήστης Mac αποφάσισε να δοκιμάσει την dark side της πληροφορικής. Έφτιαξε ένα blog λοιπόν (κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα), στο οποίο ζητάει από τους επισκέπτες να του προτείνουν εφαρμογές για τις οποίες αξίζει κάποιος να μεταβεί σε Windows. Για την ακρίβεια, ζητάει να μάθει what are the best examples of elegant, easy-to-use, useful Windows software. Χα.

Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Από την μέχρι τώρα λίστα, οι λόγοι που μπορώ να ξεχωρίσω ώστε να δικαιολογούν μια τέτοια μετάβαση είναι οι εξής:
- Παιχνίδια. Τα Windows παίζουν χωρίς αντίπαλο.
- ArtRage 2. Ομολογώ ότι δεν το γνωρίζω αλλά μ'άρεσε το σκεπτικό του.
- AutoCAD. Πάσο. Αυστηρά μόνο για Win. Όλοι το δουλεύουν γιατί είναι το καλύτερο. Τα σπίτια σας σε αυτό βασίζονται :)
- MS Office. Η έκδοση για Mac υστερεί (έτσι λένε οι φήμες).

Τα υπόλοιπα προγράμματα σε καμιά περίπτωση δεν είναι αναντικατάστατα. Το ξέρουμε ότι το Skype 2.0 έχει video capabilities μόνο στα Windows αλλά δεν θα κάνουμε μετακόμιση γι'αυτό το πράγμα. Ακόμα και οι Παραθυράδες χρησιμοποιούν πλέον OpenOffice (δεν μιλάμε για τους Linuxάδες, αυτοί το προσκυνάν(μ)ε), γιατί να μην το χρησιμοποιήσει και ο Macάς; Μια χαρά τα κάνει όλα.

Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι με ποιο σκεπτικό θα πείσεις κάποιον να προτιμήσει Win αντί για MacOS προτείνοντάς του (άκουσον άκουσον!) antivirus και firewalls.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε σε κάποιο comment. Κάποιος πρότεινε το Photoshop.

ΥΓ: Η επόμενη αγορά του αιώνα. Μόλις ξεπληρώσω την κιθάρα.

1 σχόλιο:

Derek είπε...

Το iBook στο συστήνω ανεπιφύλακτα!

Αγόρασα ένα iBook G4 14' στις αρχές του Δεκεμβρίου και έχω μείνει κατευχαριστημένος. Σου συστήνω ωστόσο να περιμένεις να βγει η καινούργια φουρνιά με τους intel (για να έχεις περισσότερες επιλογές!)

Όσο για το blog "γιατί να βάλω windows?" μόνο σαν αστείο μπορώ να το δω!



ΥΓ: Το τελευταίο MsOffice4Mac είναι μεταγενέστερη έκδοση σε σχέση με το πιο καινούργιο office για Win όχι παλιότερο! (και το Excel έχει και ενσωματωμένο calculator :P)