Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006

e-shopping therapy

Κοίτα να δεις... βάλαμε δυο ευρώ στην τσέπη και μας έπιασε το καταναλωτικό δαιμόνιο ("γιατί ρε φίλε, πότε σε άφησε;").

Αρχίσαμε από τα ψιλολόγια. Ανακάλυψα, προς μεγάλη μου χαρά, ότι το Play.com έχει, εκτός από CD, DVD και Super Audio CD (για μερικούς-μερικούς ;)), και μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία. Και όταν λέμε ενδιαφέροντα βιβλία εννοούμε Discworld! Terry Pratchett και τα μυαλά στα κάγκελα! Η Visa Electron της Πειραιώς στάθηκε στο ύψος της, και σε 4-5 εργάσιμες το βιβλίο (το Small Gods συγκεκριμένα) έσκασε μύτη στο σπίτι.

Το Play.com, για όσους δίνουν δεκάρα, έχει αρκετά ανταγωνιστικές τιμές και, κυρίως, δωρεάν αποστολή για οτιδήποτε πάρεις. Μια παραξενιά που έχει είναι ότι αν παραγγείλεις πάνω από ένα αντικείμενα, στα στέλνει ένα-ένα σε ξεχωριστά δέματα. Εντάξει, δεν πειράζει, προφανώς είναι μέρος του διακανονισμού που έκαναν με τα ταχυδρόμεια της Βρετανίας (είναι αγγλικό) ώστε να μην υπάρχουν μεταφορικά έξοδα. Το αρνητικό είναι ότι δεν στέλνει ηλεκτρονικά είδη (όπως π.χ. mp3 players) με αξία μεγαλύτερη των 100 λιρών εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Whatever...

Επίσης έγινε μια προσπάθεια να γίνει μια ομαδική αγορά (με συνολικό κόστος γύρω στα 160 ευρώ, τα άντερα μας πήραμε πάλι) από τον ναό. Δυστυχώς εκεί έγιναν διάφορα μυστήρια, με κυριότερο το ότι δεν δέχοταν τα στοιχεία της Visa Electron μου, όταν μάλιστα έχω ήδη αγοράσει κάποια πράγματα με ακριβώς την ίδια κάρτα. Σε mail που τους έστειλα, ζητώντας τους εξηγήσεις/βοήθεια, οι τύποι επέμεναν ότι δεν έχω εισάγει σωστά τα στοιχεία μου. Το πρόβλημα τελικά ελύθη όταν πληρώσαμε με το PayPal account του αδερφού, αλλά δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θέλω να πιστεύω ότι υπήρχε προσωρινό πρόβλημα στο σύστημά τους, κυρίως γιατί έχουμε κι άλλα πράγματα να πάρουμε από κει :)


Ουφ... κοίτα για τι κάθομαι και γράφω... χρειάζομαι διακοπές...

3 σχόλια:

Nenyaki : ) είπε...

yuppie!
επιτέλους έρχονται τα πραγματάκια που παρήγγειλα :)

javapapo είπε...

ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ!
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ!
ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ!

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ....

MAC MAC MAC MAC MAC MAC MAC MAC MAC!

dtsomp είπε...

Τι να κάνουμε...
...ένα δώρο για το καρντάση και το Mug of Vi References για μένα.