Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006

Μηχανήματα του διαβόλου, part 2

Άφησα το pc όλο το απόγευμα και το βράδυ ανοιχτό για να κατεβάσει τα 780 ΜΒ που ήθελε η διαδικασία αναβάθμισης του Ubuntu 5.10 (Breezy Badger) σε Ubuntu 6.06 (Dapper Drake).

Τζίφος.

Η επανεκκίνηση μετά την αναβάθμιση πάει θεόστραβα, με κυριότερο πρόβλημα το ότι δεν βρίσκει τον δίσκο. 'νταξ', και τις προηγούμενες φορές τα ίδια είχα, αλλά ήλπιζα ότι θα είχαν βγάλει κάποιο update, θα είχαν κάνει κάποιες διορθώσεις.

Για άλλη μια φορά βουτάω στο Community Forum του Ubuntu (από τα καλύτερα communities που έχω δει, αρκεί να ξέρεις να δουλεύεις το search). Αυτήν την φορά, λίγο πιο υποψιασμένος, κάνω πιο specific searches. Οι φόβοι μου επαληθεύονται, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το nForce4 που χρησιμοποιεί η motherboard μου (ASUS K8N4-E), και ειδικά στον SATA controller. Αρκετοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι Asus-specific.

Σκατά. Το hardware detection στο Breezy δούλευε άψογα (εκτός από την webcam της Creative, αυτή ήθελε... χέρι). Γιατί να το χαλάσουν; Στο κάτω-κάτω, υποτίθεται ότι το Dapper Drake βγήκε περισσότερο για βελτίωση σταθερότητας, χωρίς τρομακτικές cutting-edge τεχνολογίες. Αυτές θα δοκιμαστούν στην επόμενη έκδοση, το Edgy Eft. Τι σταθερότητα και "Just Works" μου λες... εδώ δεν υποστηρίζεται επαρκώς το στάνταρ της αγοράς (SATA) και ένα από τα 3 δημοφιλέστερα chipsets....

Επιστροφή στο Breezy πάλι.

9 σχόλια:

Phantasmak είπε...

Δε βρίσκει το δίσκο; Ποιον, τον απ' έξω;

Εντάξει εμενα δε μου 'κανε κανά μεγάλο πρόβλημα, πολύ λίγα, τόσα λίγα που από τότε που τα 'φτιαξα δεν τα θυμάμαι. Τα ελληνικά δουλεύουν μια χαρά, ενώ στο breezy δεν έβλεπε το sudo setxkb στα startup commands. Έχω και γω Asus motherboard αλλα με SiS chipset.

Γενικότερα ήθελε το χρόνο του, έπρεπε να είσαι εκεί να δεις τι θα κάνεις με τα αρχεία που έχεις διορθώσει με το χέρι, και μετά από έξι μήνες πάλι τα ίδια.

Το xmms είναι μάυρο χάλι. Σαν το skin του. Sto Breezy δεν κράσαρε τόσο συχνά.

dtsomp είπε...

Με ελληνικά ουδέποτε είχα προβλήματα (στο Breezy, στο Dapper δεν πρόλαβα να έχω).

Ο εν λόγω δίσκος είναι ένας Samsung SATA, ο μοναδικός δίσκος στο σύστημα, από τον οποίο ξεκινάει το boot, φορτώνει grub, φορτώνει τον kernel και μετά δεν μπορεί να τον κάνει mount γιατί δεν τον βρίσκει :/

Ανώνυμος είπε...

εγώ δεν έκανα τον κόπο. πήρα ένα backup, κατέβασα τα dapper drake, τα εγκατέστησα, έτοιμος. στο συστήνω

javapapo είπε...

ολοι οι δρομοι .οδηγουν στην λαχαναγορα φιλε...πεταξε το οπως ειναι...

dtsomp είπε...

Χεχεχε... και μια που το έφερε η κουβέντα, το καλύτερο skin που έβαλα ποτέ στον XMMS είναι ένα MacOSX-alike skin του winamp (του οποίου τα skins φαίνεται να κουμπώνουν μια χαρά στο xmms)

:)

javapapo είπε...

dtsomp ζουμε με mac να σε δουμε!

dtsomp είπε...

Άσε Πάρι, το πορτοφόλι μου λέει "Καλό Σεπτέμβρη"...

javapapo είπε...

Δεν πειραζει φιλε..περιμενε..τωρα που θα βγουν τα Core2Duo ..και εγω χριστουγεννα περιμένω χεχεχ!

dtsomp είπε...

Core 2 Duo θα μπουν μόνο στα Macbook Pro (ΑΝ μπουν), οπότε εσύ έχεις λόγο να περιμένεις. Εγώ κατέληξα στο Macbook το απλό...