Τρίτη, Ιουλίου 04, 2006

User review - Google Calendar

Ωραίο το Google Calendar.

Είχα την ευκαιρία να παίξω χθες για πρώτη φορά μαζί του και μπορώ να πω ότι έμεινα από ευχαριστημένος μέχρι ενθουσιασμένος. Αν απλά θέλεις να περνάς τα ραντεβού σου χωρίς πολλή φασαρία, κάνεις ένα κλικ στην ημέρα, γράφεις τον τίτλο του event και πατάς save. Απλά εύκολα και γρήγορα.

Αν όμως σε ενδιαφέρει να έχεις πολλαπλά calendars (ένα για την δουλειά, ένα για οικογενειακά θέματα, ένα για ραντεβουδάκια κλπ κλπ), τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Create New Calendar, το βαφτίζεις και πατάς OK. Το κάθε ημερολόγιο εμφανίζεται με το δικό του χρώμα επάνω στο κύριο παράθυρο (εκεί που εμφανίζονται οι μέρες), ενώ στα αριστερά, στην λίστα με τα ημερολόγια, μπορείς να κάνεις check-uncheck ποια ημερολόγιo θέλεις να εμφανίζονται και ποια όχι, με τον ίδιο τρόπο που ορίζεις ποια layers θα είναι visible στο Photoshop.

Η καλύτερη μαγκιά είναι ότι μπορείς να μοιραστείς ένα ημερολόγιο με τους φίλους σου/συνεργάτες σου. Στα settings του κάθε ημερολογίου μπορείς να ρυθμίσεις ποια άτομα θα έχουν πρόσβαση στο ημερολόγιο, αν θα μπορούν να το βλέπουν απλά ή και να δημιουργούν/τροποποιούν γεγονότα.

Διάφορα κουμπάκια κάνουν επίσης import/export σε δυο-τρια formats, δίνοντας έτσι συμβατότητα με MS Outlook και Apple iCal. Σε μια δοκιμή πάντως που έκανα, τα events μου από το Evolution περάστηκαν κανονικά, με κάποια προβληματάκια μόνο σε κάποια επαναλαμβανόμενα γεγονότα (αν και για αυτό μάλλον ευθύνεται ο συγχρονισμός Evolution - Palm Z72 - Sony Ericsson K750 που τα έχει κάνει μπάχαλο). Οι χρήστες Windows μπορούν να κάνουν ένα googlάρισμα για να βρουν το σχετικό plugin για το Palm Desktop ώστε να συγχρονίζουν το PDA τους απευθείας με το Google Calendar.

Πολύ με άρεσε (προσοχή στο "με", δεν είναι τυχαίο :Ρ) η δυνατότητα για απευθείας link σε ένα public ημερολόγιο ώστε να μπορείς να το βλέπεις χωρίς να κάνεις login (κοιτάξτε στην δεξιά πλευρά του blog μου, στο "Συγχρονιζόμαστε"), ενώ κάπου πήρε το μάτι μου και export σε XML, αλλά δεν έκατσα να το ψάξω πολύ-πολύ.

Σε γενικές γραμμές... ωραίο παιχνιδάκι, ειδικά αν κάποιος ψάχνει τρόπο να μοιράζεται ένα κοινό ημερολόγιο με άλλους (collaboration και δεν συμμαζεύεται). Αυτοί που ψάχνουν ένα προσωπικό ημερολόγιο, χωρίς πολλά-πολλά, ίσως να βολευτούν με το Google Calendar, αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα είναι και τόσο πρακτικό, καθώς η πρόσβαση στο Internet δεν είναι πάντα εφικτή/γρήγορη/φτηνή. Αξίζει πάντως να το κοιτάξετε.

ΥΓ: Θα μου πείτε βέβαια.... "τώρα το ανακάλυψες ρε μάπα"; Σωστό κι αυτό...

1 σχόλιο:

pixie είπε...

Nice το Our little calendar :).