Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

Παραλειπόμενα και παρενέργειες

Δυστυχώς, παρόλο που έχω ήδη 5 μέρες το macbook στα χέρια μου, δεν κατάφερα ακόμα να βρω την ευκαιρία να ανεβάσω στο internet το υλικό που θα ήθελα (έχω ετοιμάσει κάποιο video, more to come later), καθώς... δεν έχω internet.

Το macbook ήρθε 1-2 μέρες αφότου διεκόψαμε στο σπίτι την DSL. Μέχρι προτείνος, παίζαμε με Forthnet σε γραμμή του ΟΤΕ, πληρώνοντας φυσικά ένα ποσό ολίγον κωλόπιασμα καθώς η λιανική τιμή γραμμής DSL του ΟΤΕ διαφέρει γελοιωδώς από την χονδρική. Μιας που αυτήν την εποχή διπλασιάζονται οι γραμμές, είπαμε με τον αδερφό να ανανεώσουμε τις τηλεπικοινωνίες μας.

Αγοράσαμε το OnDSL kit της Otenet, το οποίο για 2 MBit κοστίζει 26 euros τον μήνα. Ευρώπη σε λέω δικέ μου. Φυσικά, όλα αυτά τα έτοιμα πακέτα περιλαμβάνουν και γραμμή DSL μισθωμένη στον παροχέα και όχι στον ΟΤΕ, οπότε διεκόψαμε την γραμμή με σχετική αίτηση στον Οργανισμό Ταλαιπωρίας Ελλήνων.

Το μόνο που μένει είναι να γίνει (ελπίζουμε γρήγορα) η μεταφορά της μίσθωσης της γραμμής από τον ΟΤΕ στην Οtenet, το οποίο εξαρτάται wildly από την διαθεσιμότητα πορτών στο DSLAM. Αν (χτύπα ξύλο) η πόρτα που άδειασε στο DSLAM λόγω της διακοπής μας ήταν η μόνη κενή και πρόλαβε να δοθεί σε άλλον, την πατήσαμε. Θα περιμένουμε ή κάποιος να διακόψει, ή να αναβαθμισθεί το κέντρο.

Η όλη διαδικασία έχει παρενέργειες:
  1. Αναζητείται ο Άγιος Προστάτης των DSLAM για κατάθεση τάματος.
  2. Έχω μετατραπεί σε νομάδας και τριγυρνάω σε όλα τα καλά μέρη που έχουν ανοιχτό access point. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω τον φίλο Γιάννη που μ' αφήνει να του κάνω το σπίτι net cafe. Γιάννη, την επόμενη φορά θέλω και μπισκοτάκι μαζί με τον φραπέ :)
  3. Αφιέρωνω περισσότερο χρόνο σε πράγματα που δεν χρειάζονται σύνδεση. Αυτό είναι κακό, γιατί χθες έβαλα να παίξω Monkey Island 3 (φυσικά στο mac, με ScummVM) στις 10.30 το βράδυ. Έκανα save και έκλεισα στις 3 παρά. Αυτήν την στιγμή δεν με πλησιάζει κανένας στο γραφείο λόγω των μαύρων κύκλων. Χμμμ...... ίσως και να είναι καλό τελικά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: