Κυριακή, Ιουλίου 29, 2007

Επιστροφή στο gaming

Μετά από πολύ καιρό, ξανακόλλησα με κάποιο παιχνίδι. Μάλλον το έχει η εποχή, αφού η τελευταία φορά ήταν πάλι πέρσι το καλοκαίρι, όταν μόλις είχα πάρει το macbook και με δικαιολογία την... εκτενή δοκιμή του ScummVM, έπαιξα πάλι τα Monkey Island 1, 2 και 3.

Αυτήν την φορά, το "κλικ" το έκανε το Battle for Wesnoth.

Ένα φαινομενικά απλό turn-based strategy game, τοποθετημένο σε ένα fantasy world - επιστροφή σε αυτά που αφήσαμε στο τελευταίο session του Baldur's Gate.
[ το ξέρω ότι είμαι παλαιολιθικός gamer ]

Το Battle for Wesnoth ξεχωρίζει πρώτα απ' όλα για το ότι είναι open-source. Δεδομένου αυτού, ο ήχος και τα γραφικά είναι εξαιρετικά. Επική μουσική υπόκρουση, εφέ μάχης με κλαγγές και κραυγές, πολύ όμορφα cartoon γραφικά - δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι παίζεις ένα μη εμπορικό παιχνίδι.

Το gameplay είναι απλό και θυμίζει Heroes of Might and Magic. Έχεις τους ήρωες σου, κάνεις recruit καινούριες μονάδες ή καλείς παλιότερες από προηγούμενες αποστολές και προσπαθείς να ολοκληρώσεις τα objectives της εκάστοτε αποστολής. Απλά πράγματα...
.
..μόνο που η κάθε αποστολή σου τρώει τουλάχιστον μισή ώρα. Αν δεν χρειαστείς load από κάποιο save.

Χμμμμ. 6 campaigns επί 8-10 missions η κάθε campaign, μιλάμε για 60 missions, από 45 λεπτά κατά μέσο όρο... 45 ώρες παιχνιδιού. Δεν'ν'κακόοοοο....

Αυτά με τα στάνταρ σενάρια. Είπαμε, το παιχνίδι είναι open-source, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε δικά σας σενάρια, να κατεβάσετε σενάρια που ετοίμασαν άλλοι για εσάς...

...και υπάρχει και το multiplayer mode. Καλά, δεν είναι Diablo ή World of Warcraft, αλλά πάλι, δεν έχει φτιαχτεί από επαγγελματίες που βασίζουν τον μισθό τους στην επιτυχία του.

Anyway, δοκιμάστε το, δεν χάνετε τίποτα. Το πολύ-πολύ να μην σας αρέσει. Και ως οποιοδήποτε καλό και ποιοτικό open-source software, είναι διαθέσιμο σε όλες τις καλές πλατφόρμες (Windows, MacOSX, Linux).

1 σχόλιο:

32μπιτος είπε...

τα γραφικα του μου θυμιζουν ενδοξες εποχες warcraft II, θα το δοκιμασω :)