Κυριακή, Ιουλίου 01, 2007

Robert Plant στην Μονή Λαζαριστών

Τελικά... ο παλιός είναι αλλιώς. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά η φωνή.... φωνάρα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί κάποια videos στο YouTube μερικών χρόνων πριν ήταν πολύ απογοητευτικά και δεν περίμενα πολλά....

Μας στεναχώρησε που δεν είπε όσα τραγούδια των Led Zeppelin θα θέλαμε, αλλά προφανώς και ο ίδιος θα τα έχει βαρεθεί μέχρι τώρα. Μας χάρισε βέβαια τα Gallow's Pole, Going to California, Ramble On, Black Dog, Four Sticks και ένα πολύ δυνατό encore με το Whole Lotta Love, αλλά ήταν εμφανής η απουσία τραγουδιών όπως Stairway to Heaven, Rock'n'Roll και οι τσιρίδες του Immigrant Song. Οι διασκευές όμως σε αυτά που ακούστηκαν πολύ ωραίες, τους έδιναν άλλον αέρα - αν και μάλλον "αναγκάστηκε" να κάνει διασκευές ώστε να τα βγάλει πέρα η μπάντα του. Οι μουσικοί ήταν μεν καλοί, αλλά έλειπαν τα δύσκολα riffs και οι περίεργες λεπτομέρειες (όπως εκείνο το "μπερδεμένο" timing στο Black Dog), κάτι που βρωμάει περισσότερο απλοποίηση παρά διασκευή.

Από την προσωπική του δουλειά ομολογώ ότι γνωρίζω μόνο ένα, το Big Log, το οποίο και δεν ακούστηκε. Αυτά που ακούστηκαν ήταν τίγκα στην ψυχεδέλεια και τις ανατολίτικες κλίμακες, αλλά λίγοι τα γνώριζαν και το κοινό μάλλον "χαλάρωσε".

Η συναυλία κράτησε 2 ώρες, με το τελευταίο μισό ως encore. Ο κόσμος ήταν κεφάτος και το ίδιο έδειξαν οι μουσικοί. Ο Plant φάνηκε να μην έχει ψευδαισθήσεις για την ηλικία του - "This song was written ten thousand years ago, when fish ruled the planet" (για το Black Dog).

Προσωπικά, μ'άρεσε η συναυλία. Μ'άρεσε πολύ. Ο Plant παραμένει φωνάρα παρά τα πολλά του χρόνια. Αλλά κάτι έλειπε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να παω να τον δω ξανα αλλα δεν βολεψε. Τον ειχα δει πριν απο μερικα χρονια στο Rockwave. Θρυλος..