Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Palm Foleo: αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας

Με post-βόμβα στο εταιρικό blog της Palm, ο Ed Colligan (CEO) ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο project του Foleo μόλις πήρε τον ...ούλο!

Foleo is based on second platform and a separate development environment, and we need to focus our efforts on one platform.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Colligan επικαλείται το αυξημένο βάρος που φορτώθηκε η εταιρία με την παράλληλη ανάπτυξη του Foleo αλλά και της καινούριας, Linux-based, πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα smartphones της Palm.

Η δικαιολογία αυτή θα ήταν πιστευτή αν η Palm δεν ήταν τόσο κοντά στο να κυκλοφορήσει επίσημα το Foleo. Για την ακρίβεια, οι τελευταίες της ανακοινώσεις έλεγαν ότι "θα προλάβει να παρουσιάσει το Foleo μέχρι το τέλος του καλοκαιριού". Μέχρι τώρα δεν το έχει δει κανένας - και ούτε πρόκειται.

Το πιο προφανές που μπορείς να υποθέσεις είναι ότι το τμήμα μάρκετινγκ συνειδητοποίησε πως οι υποψήφιοι πρόθυμοι αγοραστές του Foleo χωράνε σε ένα ταξί (μαζί με τις βαλίτσες). Από την πρώτη στιγμή, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν (επιεικώς) κακή και προφανώς αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στο ζύγι "Foleo vs new smartphone platform". Ούτως ή άλλως, αυτό που κρατάει ζωντανή την Palm την παρούσα στιγμή, είναι η σειρά των Treo, δηλαδή τα smartphones της εταιρίας - στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δημοφιλή.

Πάντως, η αισιοδοξία δεν σταματάει να ξεχυλίζει από τα μπατζάκια του Colligan, και ήδη κάνει λόγο για Foleo II. Δεν μας πειράζει, Ed. Βγάλτε εσείς εκείνο το linux smartphone με το WiFi και όλα εκείνα που ζητάει απεγνωσμένα η user base σας και μετά κάντε ότι θέλετε με τις φόλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: