Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2007

Περιμένοντας τον αντικαταστάτη...

...του Palm OS.

Μη φας, θα φάμε γλάρο (λέει ο σοφός λαός). Η Palm ανακοίνωσε ότι συσκευές με το καινούριο, Linux-based OS θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο και θα εμφανιστούν προς το τέλος 2008. Λες και κάνουν συνειδητές προσπάθειες να το κλείσουν το μαγαζί.

Προς το παρόν, βγήκαν δύο συσκευές. Το Treo 500v για Ευρώπη (Vodafone only και Windows Mobile - μπλιεχ στο τετράγωνο) και το Centro, με Palm OS αλλά μόνο για US (δίκτυο Sprint). Η μόνη θετική πλευρά είναι ότι, πρώτον, και οι δύο συσκευές θα είναι πάμφθηνες (άρα θα βγάλει φράγκα η εταιρία και θα μπορεί να δουλέψει) και, δεύτερον, η φωτό του Centro να τρέχει σε δίκτυο AT&T, το οποίο σημαίνει GSM. Άντε και προς Ευρώπη πλευρά!

...του Ubuntu 7.04.

12 μερούλες μείνανε (κοίτα δεξιά, στην μπάρα). Έπαιξα λίγο με την beta σε Live CD και είμαι ενθουσιασμένος. Το Beryl είναι μέρος της default εγκατάστασης και τρέχει άψογα (suck it, Aero), ενώ είναι η μόνη διανομή που βρήκε μόνη της το WiFi του macbook.

Ήταν πολλοί οι συμφοιτητές που ήρθαν με ολοκαίνουρια Vista laptops. Πλέον, σχεδόν όλοι στο πρόγραμμά μου έχουν μεταβεί σε Ubuntu 7.10 beta - είπαμε, πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας :)

...του MacOSX 10.4.

Έεεεεεεερχεεταιιιιιιιιιιιιι! Μέσα στον Οκτώβριο, είπε ο θείος Steve, 26 Οκτωβρίου λένε οι κουτσομπόλες. Τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχω ακούσει μέχρι τώρα για το Leopard είναι το εκτενέστερο support για iPhone - το καινούριο Mail.app θα συγχρονίζει Notes με το iPhone. Μεταξύ μας, αυτό το πράγμα ήταν λίγο ξεφτίλα, έπρεπε να είχε καλυφθεί από την αρχή. Μαζί με το Leopard, ενδέχεται να σκάσει μύτη και το πρώτο SDK για iPhone. Οι (φημολογούμενοι) λόγοι: είτε γιατί το iPhone χρησιμοποιεί κοινές τεχνολογίες με το Leopard, είτε γιατί η ARM αρχιτεκτονική του iPhone δεν υποστηρίζεται από το xcode, του οποίου η καινούρια έκδοση θα σκάσει μύτη μαζί με το Leopard (λογικά). Έγω μια λέξη μόνο θα πω: μακάρι!

...του Nokia N800.

Ξαφνικά, βγήκε το iPod touch και όλοι έμαθαν... το N800. Συσκευές με διαφορετική λειτουργικότητα αλλά επικάλυψη δυνατοτήτων.

Η Nokia προσπαθεί να περάσει μερικά πράγματα στην ζούλα, αλλά τα νέα διαρρέουν και περιμένουμε το νέο N800 μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η πρώτη φήμη ήταν για WiMax, αλλά πρόκειται για κάτι που μας αφήνει -δυστυχώς- αδιάφορους. Μετά έσκασε μύτη η φωτογραφία με το sliding keyboard. Μετά βγήκε η πιστοποίηση της FCC που δείχνει ενσωματωμένο GPS.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το N800 ήταν μια εξαιρετική αναβάθμιση σε σχέση με το 770 (χωρίς "N" μπροστά - όχι για να μην λένε μερικοί-μερικοί ότι δεν το ξέρουμε :P), στην οποία έγινε πραγματικά πολύ ουσιαστική δουλειά και διορθώθηκαν όλα τα αρνητικά του 770. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και σε αυτή την παρουσίαση.


Πάλι λεφτά θα δώσουμε... :D

Δεν υπάρχουν σχόλια: