Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Τσίπης inside

Καλώς ή κακώς, τα βιβλία της σχολής είναι έξοδο που επιβαρύνει αποκλειστικά τον φοιτητή. Μπορεί να μη με συμφέρει αλλά το βρίσκω αρκετά λογικό - για τα δίδακτρα που δίνουμε (zero), και πολύ μας είναι :)

Η ιδεολογική μου προσέγγιση όμως δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα κάθε φορά που βλέπω τις τιμές των βιβλίων που πρέπει να αγοράσουμε. Μυστηριωδώς, όλα (μέχρι τώρα) κυκλοφορούν στις 550 κορώνες, δηλαδής 59 euros. Τώρα βάλε 2 (τουλάχιστον) βιβλία ανά περίοδο, ένα έτος έχει 4 περιόδους, το φτάσαμε το 500άρικο...

Για τους παράνομους, υπάρχουν κάτι πι-του-πι προγράμματα, που κατεβάζεις κάτι πι-ντι-εφ, φτου κακά, μακριά από μας, δεν ξέρω τι είναι αλλά πολύ σατανικά ακούγονται...

Για τους πιο θρησκευόμενους...

Amazon UK and US. Στάνταρ άσσος, πρώτο μέρος για να ψάξεις. Τα μεταφορικά του US τσιμπάνε αλλά η ισοτιμία δολαρίου-ευρού είναι για το πιπί (ataka copyright: nenyaki). Το UK για φτηνότερα μεταφορικά αλλά με τις current τιμές της λίρας, η διαφορά είναι συχνά μικρή. Τα ψάχνετε και τα δύο διότι έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μεταχειρισμένα. Εγγύηση!

Αlibris UK and US. Μια από τα ίδια με το Amazon, μόνο που εδώ έχεις να κάνεις ΜΟΝΟ με μεταχειρισμένα βιβλία.

Play.com. Αγαπημένο βρετανικό βιβλιοπωλείο, μου έχει προμηθεύσει σχεδόν όλα μου τα βιβλία της σειράς Discworld (τώρα είμαι στο 25 - The Truth). Παίζουν και μεταχειρισμένα αλλά σπάνια έχουν δελεαστικές τιμές. Δωρεάν όμως μεταφορικά! Respect!

Abebooks. Μου το σφύριξαν οργανωμένοι συμφοιτητές. Μιλάμε για τον ορισμό του εξειδικευμένου ηλεκτρονικού καταστήματος. Πουλάει μόνο μεταχειρισμένα βιβλία από αναπτυσσόμενες χώρες (ειδικά Ινδία), τα οποία για να είναι προσιτά σε αυτές τις αγορές τυπώνονται σε χειρότερο χαρτί, είναι ασπρόμαυρα αντί για έγχρωμα κλπ. Στα τέτοια σου βασικά, εσύ το θες να το διαβάσεις, όχι να το παντρευτείς (αλλιώς δεν θα κοιτούσες μεταχειρισμένο). Το αποτέλεσμα είναι ότι τα βιβλία αυτά, ως μεταχειρισμένα, έχουν εξευτελιστικές τιμές - 4 ευρώ αντί για 60 είναι καλά; :D Θέλει προσοχή στα μεταφορικά, εκεί είναι το σημαντικότερο μέρος του κόστους.Το αποτέλεσμα είναι ένα: το τελευταίο βιβλίο που χρειάστηκε να αγοράσω είναι το Network Security: Private Communication in a Public World, των Kaufman-Perlman-Speciner. Στα σουηδικά βιβλιοπωλεία, η "φοιτητική" τιμή είναι στα 60 ευρώ, με την κανονική κάπου στα 80. Από το βρετανικό Amazon, μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή κατάσταση: 14 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών, το περιμένω τις επόμενες μέρες. QED.

Δεν υπάρχουν σχόλια: