Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Όχι άλλα chain-mail!

Λυπάμαι παιδιά. Για μερικούς από σας μπορεί να είναι σημαντικό να κάνετε forward κάποια chain-mail που μαζεύουν υπογραφές ή περιέχουν αρχεία .ppt με κινέζικες παροιμίες και σοφίες.

Προσωπικά, τα σβήνω χωρίς να τα δω.

Πρώτον, αν επρόκειτο για καλό σκοπό, δηλαδή σώστε το κοριτσάκι με AIDS, προσοχή μη χέζετε σε δημόσιες τουαλέτες, η Microsoft θα δώσει 25 cents για κάθε forward του email στον αγώνα κατά του καρκίνου κλπ, δεν θα το έκαναν με email. Μην είστε αφελείς.

Δεύτερον, τα ppt με παροιμίες, ανέκδοτα και τέτοια είναι κατά κύριο λόγο μαλακίες. Ακόμα κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται απλά για χαβαλέ, οπότε δεν τρέχει τίποτα αν σβηστεί.

Όπως κι αν έχει, όταν κάνετε απλά forward ένα chain mail, αυτό που κάνετε είναι να σπρώχνετε στην κυκλοφορία μια λίστα με email addresses που συνεχώς μεγαλώνει. Και που καταλήγει αυτή η λίστα με email διευθύνσεις; Σε spammers. Μη τους βοηθάς, σβήσε το (άχρηστο) mail όπως είναι.

Μια που πιάσαμε το θέμα email, παρακαλώ διαβάστε το υπέροχο post του Πάρι για τα To, CC και BCC πεδία στα emails. Κάτι θα μάθετε.

2 σχόλια:

Jimbo είπε...

Πες τα! Αμαν πια με τα forwards! Όλο μαλακίες!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά!

Εντοπίσαμε το Δημοσίευμα αυτό στο Internet, αναφέρουμε απλώς το full reference link στο: http://my.aegean.gr/web/ftopict-509.html όπου υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν και πώς να αποφύγει κανείς να πέφτει θύμα των Chain E-mails/ Hoaxes, ένα φαινόμενο που αγγίζει πλέον και την σφαίρα των λεγόμενων "Social Networking Sites", όπως Facebook, Hi5 κλπ!

Spread the Word, γιατί, καλύτερα αφυπνισμένοι παρά spamαρισμένοι!


Υ.Γ: http://my.aegean.gr/web/antisphpam.html