Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Πρώτη επαφή με Macbook Air


Σήμερα είδα για πρώτη φορά από κοντά το Macbook Air - το πέτυχα σε δύο επίσημους μεταπωλητές της Apple στην Στοκχόλμη. Εντυπώσεις από 10 λεπτά πασπατέματος:

Είναι λεπτό. Ειναι ΛΕΠΤΟ. ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ!

Αυτό το πράγμα δύσκολα περνάει για laptop. Είναι τόσο λεπτό που φοβάσαι να το αγγίξεις, σου δίνει την εντύπωση ότι αν το σπρώξεις με το δάχτυλο, θα λυγίσει. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, καθώς ένα γρήγορο stress test (όταν δεν κοίταζε κανένας μουαχαχα) έδειξε ότι το εργαλείο δεν μασάει πολλά-πολλά από στρεβλωτικές δυνάμεις. 'νταξ', δεν έβαλα και κόντρα το πόδι για να το τσακίσω, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα σε καθημερινή χρήση.

Α, είναι και ελαφρύ. Αφύσικα ελαφρύ για laptop - ειδικά όταν σε ότι αφορά τις υπόλοιπες διαστάσεις πρόκειται για ένα κανονικό Macbook. Το να το κρατάς/κουβαλάς με το ένα χέρι είναι παιχνιδάκι.

Το multi-touch trackpad είναι ευρύχωρο για να μπορείς να παίζεις άνετα μπάλα. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα, το trackpad δεν ήταν σεταρισμένο. Προσπάθησα να το σετάρω, αλλά το Leopard ήταν στα σουηδικά και οι γνώσεις μου πάνω στην γλώσσα σίγουρα δεν περιλαμβάνουν περιγραφές των hand gestures. Κατάφερα να δουλέψω το rotation και το swipe των τριών δακτύλων (για μετάβαση στην επόμενη φωτογραφία), αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά με το iPhoto, καθώς το rotation δεν γινόταν τόσο ομαλά όσο είδα στα σχετικά videos στο Internet. Απενεργοποιημένα εφέ άραγε; To zoom in/out δούλεψε μόνο στο Safari (κάτι πρέπει να έχασα στο σετάρισμα), όπου μεγαλώνουν/μικραίνουν τα fonts. 

Το μηχάνημα δεν είναι σε καμιά περίπτωση αργό, και η μικρή ταχύτητα του δίσκου φάνηκε μόνο σε άνοιγμα βαρέων εφαρμογών - όπως το Garageband. Ο Safari πάντως... πετάει.

Το πληκτρολόγιο είναι απλά τέλειο και το θέλω ΧΘΕΣ και στο δικό μου macbook!

Πανέμορφο το άτιμο. Κρίμα που είναι τόσο εξειδικευμένης χρήσης (και τιμής)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: