Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2008

Glass trackpad lovin'

Σήμερα είχα την ευκαιρία να παίξω για μερικά λεπτά με καινούρια Macbook και Macbook Pro.

Πρώτες εντυπώσεις εν συντομία:

  • Το trackpad είναι ελαφρώς υπερυψωμένο στο κάτω μέρος, ίσα-ίσα για να σου δίνει την αίσθηση ότι εκεί υπάρχει όντως πλήκτρο. Αν δεν κοιτάζεις, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τίποτα. Το feedback από τον button-like μηχανισμό είναι παρόμοιο με τα πλήκτρα των άσπρων/μαύρων Macbook.
  • Η επιφάνεια του trackpad είναι αρκετά μεγάλη για να παίξεις μπάλα. Η αίσθηση της επιφάνειας είναι ίδια με το παλιό trackpad. Όλα είναι τόσο γνώριμα :P
  • Multi-touch gestures. Me likes. Τρία δάχτυλα για back/forward στον Safari, τέσσερα για Expose, τα γνωστά από iPhone/MacbookAir zoom-in/zoom-out και περιστροφή εικόνας... Τα τέσσερα δάχτυλα είναι λίγο άβολα και ίσως θέλουν συνήθεια, αλλά τα τρία δάχτυλα μπορούν εύκολα να γίνουν εθισμός :D
  • Τρόποι για δεξί κλικ: α) ctrl+κλικ β) two-finger tap γ) αναθέτεις ρόλο δεξί κλικ σε μία από τις δύο κάτω γωνίες του trackpad. Μιλάμε για τρελή χλιδή!
  • Τα Macbooks τα είδα σε μαγαζί με καλό φωτισμό, δίπλα σε τζαμαρία από όπου έμπαινε αρκετό φως. Η φωτεινότητα, ρυθμισμένη στο τέρμα, καθάριζε τις αντανακλάσεις χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
  • Το αλουμινένιο σώμα είναι φοβερή χλιδή και έχει πολύ καλή αίσθηση.
Ας αρχίσουμε να μαζεύουμε λεφτά...

2 σχόλια:

john είπε...

Σε ποιο μαγαζί κατάφερες και τα είδες? Μαλλον συντομα θα τα ακουμπησω για αλλη μια φορά στην Apple

dtsomp είπε...

Inwarehouse, στο Östermalm της Στοκχόλμης.