Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2008

ERT World streaming; Όχι πια.

Μια φορά κι ένα καιρό, οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στο εξωτερικό μπορούσαν να έχουν κάποια στοιχειώδη τηλεοπτική ενημέρωση για το τι γίνεται στην πατρίδα μέσα από την streaming υπηρεσία του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ (ERT World). Το τεχνικό κομμάτι της υπηρεσίας το είχε αναλάβει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Όχι πια, διότι όταν επισκεφτείς την σελίδα της υπηρεσίας (ert.ntua.gr), ο χρήστης βλέπει αυτό το μήνυμα:

Η μετάδοση του δορυφορικού τηλεοπτικού προγράμματος της ERT World από το Κέντρο Δικτύων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ, περιορίζεται πλέον εντός του ελληνικού ακαδημαϊκού δικτύου.

Με απόφαση της ΕΡΤ, παρακαλώ. Θα καταλάβαινα αν ο περιορισμός ήταν απόφαση του ΕΜΠ, καθώς η υπηρεσία τραβούσε τα πάνδεινα όταν μαζεύονταν πολλοί τηλεθεατές, αλλά είναι απόφαση της ΕΡΤ. Επίσης, πλέον streaming θα γίνεται μόνο μέσα στο ακαδημαϊκό δίκτυο - πρακτική αξία μηδέν.

Κρίμα. Παρόλα τα τεχνικά της προβλήματα, ήταν μια streaming υπηρεσία που έδειχνε τον δρόμο και στα υπόλοιπα κανάλια - τα οποία, με εξαίρεση το Σκάι, κάνουν σθενάρα την πάπια σε ότι αφορά το θέμα του streaming video. Λες και θα χάσουν τηλεθεατές...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To streaming προσωπικά δεν με συγκινεί. Εξάλλου κάτι πηγαίνει να γίνει με το triple play. Μήπως και η ΕΡΤ γι'αυτό το κόβει από το ΕΜΠ? για να παίξει σε αυτό τον τομέα? π.χ. είναι να βγάλει ο ΟΤΕ κάτι στα κοντά.

Αυτό που έχει σημασία για μένα όμως είναι το video on demand. Το να μπορώ να δω ότι θέλω όποτε θέλω. Εκεί πρέπει να παίξουν τα κανάλια περισσότερο.

Chris Zlatis είπε...

Η εκπομπή του σήματος της ERT WORLD γίνεται πλέον μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Περισσότερα στο http://greece-salonika.blogspot.com/2008/10/blog-post_8009.html

dtsomp είπε...

@rocean: δυστυχώς αυτό που βλέπω είναι ότι το video on demand είναι ακόμα άγνωστη έννοια. Και μπορεί να εσύ προσωπικά να μην ενδιαφέρεσαι για streaming, αλλά κι αυτό έχει την θέση του και την αξία του.

@zlatis chris: προς το παρόν βλέπω μόνο "ΤΕΙΠΕΙΡ δοκιμαστική εκπομπή". Και αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι δεν είναι "officially approved" από την ΕΡΤ, σωστά; Καλή προσπάθεια, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να βγάζει το ΤΕΙΠΕΙΡ το φίδι της ΕΡΤ από την τρύπα - ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.