Τρίτη, Μαΐου 05, 2009

"Παρών"

Ψήφισαν 146 υπέρ παραπομπής, 144 κατά, 3 παρών, 5 λευκά.

3 παρών ρε φίλε. Υπήρχαν 3 άτομα που ψήφισαν "ήμουν κι εγώ εκεί". Όπως λέει και ο Πάρις, been there, done that, got the t-shirt.

Όχι ότι τα λευκά είναι πολύ διαφορετικά σαν αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον αντιπροσωπεύουν μια άποψη - ή μάλλον μια έλλειψη άποψης. Το οποίο φυσικά από μόνο του είναι πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση. Διότι, το να βάζεις 300 μαντράχαλους σε ένα δωμάτιο και να τους λες "πάρτε μια απόφαση, ναι ή όχι" και Χ από αυτούς να ψηφίζουν "ΔΞ/ΔΑ", σημαίνει πολύ απλά ότι X από αυτούς τους μαντράχαλους αντί να κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται, την πέφτουν στα έδρανα της βουλής και παίζουν PSP. Μια κωλοδουλειά έχουν, να έχουν άποψη και να παίρνουν αποφάσεις. Αν δεν την κάνουν, τι στο διάολο τους κρατάμε;

Και, κυρίως, γιατί ακόμα τους δίνουμε το δικαίωμα να μην έχουν άποψη; Γιατί χρησιμοποιούνται ακόμα τα "παρών" και "λευκό";

Αυτά τα ολίγα γενικά περί κοινοβουλευτικών διαδικασιών γενικά. Για το θέμα Παυλίδη συγκεκριμένα, και ειδικά για το πως έγινε η ψηφοφορία... εντάξει... διαβάζω κάποια άρθρα και φρικάρω τελείως με το πόσο γραμμένους μας έχουν.

Παράδειγμα ουάν:
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν ανοιχτά στην ουσία, διανέμοντάς τους ο ίδιος κλειστούς φακέλους με θετικές υπέρ της παραπομπής ψήφους, όπως τουλάχιστον διέδιδε το περιβάλλον του.

[ enet.gr ]

Όπως λέει ο itsomp, καλείται ο κύριος Καρατζαφέρης όπως προσέλθει να παραλάβει την Χρυσή Γκλίτσα για την άριστη διαχείριση των προβάτων του. Κατά συνείδηση ψήφισαν τα παιδιά, αλλά όχι της δικιάς τους.

Παράδειγμα του:
Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: « Το μείζον είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει 2 χρόνια, ότι ο λαός κατά 86% στις δημοσκοπήσεις και απ' ό,τι μου έχουν μεταφέρει δεν θέλει εκλογές. Άρα, λοιπόν, δεν μπορούσα να θέσω σε κίνδυνο την παράταξή μου, την κυβέρνηση, τον τόπο για εκλογές.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αλλιώς, θα ψηφίζατε διαφορετικά;»
Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: « Ναι, το έχω δηλώσει ξεκάθαρα.»

[ pathfinder ]

Ρε συ Γιακουμάτο, το ξέρουμε ότι ψηφίζετε (και οι 300) για το κόμμα και όχι για να γίνει δουλειά. Αλλά μη μας το τρίβεις έτσι στην μούρη. Είχαμε τις ελπίδες μας και εμείς σαν πολίτες...

Επίσης, το ότι το "είχες δηλώσει ξεκάθαρα" το γράφουμε στα @@ μας, διότι οι πράξεις μετράνε. Και από πράξεις, σε θαυμάσαμε. Βλάκα.

Παράδειγμα θρι, στην ίδια συνέντευξη Γιακουμάτου, λίγο παρακάτω:
Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: « Η συνείδηση του πολιτικού, επιτάσσει πρώτα και πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον.»
Ξέρουμε. Μας το απέδειξες προηγουμένως.

Και το γελοίο ποιο είναι; Τόση ώρα γκρινιάζω χωρίς καν να ασχοληθώ αν είναι αθώος ή ένοχος ο Παυλίδης. Διότι πλέον δεν χρειάζεται καν σκάνδαλο για να σου ανέβει η πίεση.

2 σχόλια:

pixie είπε...

Ξεχαρβάλωτο Κοινοβουλευτικό Ανέκδοτο

Ό,τι και να τους σούρουμε λίγο θα τους πέσει, τέτοιοι γίγαντες αμέμπτου ηθικής και διαφάνειας και φωτός και μαχαιριού μέχρι κοκκάλου που είναι.

Michalis είπε...

Η βουλή αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Ετσι, και στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν οι παυλιδαίοι, οι γιακουμάτιδες, οι καρατζαφέριδες και οι αντίστοιχες πράξεις καταλήστευσης δημόσιου χρήματος. Επειδή όμως υπάρχουν και θετικά στοιχεία στην ελληνική κοινωνία έτσι υπάρχουν και στη βουλή. Αλλά δυστυχώς, τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία και επιπλέουν οι φελλοί.

- Παυλίδης
- Μιχάλης Παυλίδης