Κυριακή, Αυγούστου 06, 2006

Τι έμαθε ο τουρίστας στην Σαντορίνη

  1. Η Σαντορίνη φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά της. Αν ξενερώσεις και δεν σ'αρέσει, δεν πέτυχες κατάλληλο καιρό. Για καλύτερα αποτελέσματα. δοκίμασε μια βραδιά που θα έχει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Ο ουρανός γεμίζει υπέροχες αποχρώσεις του μωβ. Και του πορτοκαλί. Και του κόκκινου...
  2. Η Σαντορίνη ΔΕΝ είναι όσο ακριβή πίστευες ότι θα είναι, αρκεί να μην πηγαίνεις στα τυφλά. Έξω από κάθε εστιατόριο/καφέ θα βρεις τιμοκατάλογο, τον διαβάζεις και αποφασίζεις αν θα μπεις. Αν δεν βρεις κατάλογο, ψάξε μέχρι να βρεις (σε άλλο μαγαζί). Ως αιγαιοπελαγίτικο νησί σε φουλ σεζόν, οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες, αλλά τα 25 ευρώ για έναν καφέ κρίνονται ως ανακριβή...
  3. Η Σαντορίνη είναι το νησί των ζευγαριών. Υπάρχουν και οι μπακουροπαρέες αλλά -trust me- ξεχωρίζουν από μακριά.
  4. Η Σαντορίνη έχει μερικά υπέροχα εκθέματα στο Προϊστορικό Μουσείο, τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στον 17ο π.Χ. αιώνα. Μεγαλύτερη ατραξιόν οι τοιχογραφίες, ο ορισμός του "όταν εμείς κάναμε τέχνη, εσείς κρεμόσασταν από τα δέντρα". Μην το χάσεις, έστω κι αν δεν έχεις ξαναμπεί ποτέ σε μουσείο.
  5. Tech junkies, μην αγχώνεστε. Τα net cafe έχουν DSL σύνδεση ενώ υπάρχει Γερμανός και Multirama για τις... βασικές καταναλωτικές σας ανάγκες :D
  6. Οι Σαντορινοί είναι ευγενέστατοι. Ακούστηκαν παράπονα από κάποιους τουρίστες, αλλά εμείς δεν είδαμε σχετικό "κρούσμα". Άψογοι σε όλες μας τις επαφές.
  7. Τα ΚΤΕΛ κυκλοφορούν σε όλο το νησί, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά η διαδρομή Φηρά-Οία είναι over-crowded. Προτιμήστε ενοικιαζόμενο μεταφορικό μέσο, πολύ trendy οι γουρούνες.
  8. Εικόνα-φετίχ: ζευγάρι Γιαπωνέζων τουριστών με ανοικτά κράνη, γυαλιά Ray-ban, φωτογραφική κρεμασμένη από τον λαιμό, να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην Ελληνική οδηγική νοοτροπία, καβάλα σε ενοικιαζόμενη γουρούνα. Kamikazeeeeeee! :)
  9. "Είναι πολλά τα σκαλιά Άρη". Η δυτική πλευρά του νησιού είναι γκρεμός, και στην άκρη αυτού είναι χτισμένα τα Φηρά, η Οία, το Ημεροβίγλι, δηλαδή οι μεγαλύτερες κοινότητες. Ξεχάστε τα τακούνια κυρίες, θα υποφέρετε. Πλακόστρωτα, ανηφόρες, κατηφόρες, σκαλιά, θα φροντίσουν να σας γυμνάσουν. Έσω έτοιμος, πάρε αθλητικά.
  10. Προσοχή που πατάς, στα πλακόστρωτα κυκλοφορούν γαϊδαράκια που κουβαλούν τουρίστες - επίδοξους καουμπόϋδες και φροντίζουν να αφήνουν το "στίγμα" τους όπου μπορούν.
  11. Αν σου πουν ότι στην τάδε παραλία μπορείς να πας είτε από τα σκαλιά, είτε με κάποιον άλλον τρόπο, ΠΑΝΤΑ επιλέγεις τον άλλο τρόπο. Αν αναρωτιέσαι γιατί, φτάνει να σου πώ ότι η (κατά τα άλλα παραθαλάσσια) Οία έχει υψόμετρο 300 μέτρα. Ρώτα και το Nenyaki που ακόμα παραμιλάει...
  12. Ευκαιρία να προσέξεις την δίαιτά σου. Τα κρεατικά δεν είναι στα φόρτε τους, ειδικά ο γύρος φαίνοταν παντού χάλια. Ευκαιρία για ψαρικά, ζυμαρικά και σαλάτες. Για τους πιο ανασφαλείς, υπάρχουν πάντα τα γνωστά Goody's...
  13. Τοπικές σπεσιαλιτέ: το κρασί βινσάντο (πολύ γλυκό, σερβίρεται σε σφηνάκια), τα ντοματίνια, η φάβα και οι ντοματοκεφτέδες που, παραδόξως, δεν καταφέραμε να τους γευτούμε.
  14. Οι παραλίες είναι λίγες και ελαφρώς απομακρυσμένες από τους δημοφιλείς οικισμούς, θα χρειαστείτε ΚΤΕΛ ή rent-a-bike/car. Κρύα μεν, πεντακάθαρα δε νερά παντού. Περισσότερο μας άρεσε το Καμάρι, με την μαύρη ηφαιστειογενή άμμο (μάλλον μοναδική στην Ελλάδα).
  15. Σε μια βδομάδα, βγάλαμε περίπου 400 φωτογραφίες, κυρίως γιατί γέμισαν όλες οι κάρτες μνήμης. Εφοδιαστείτε κατάλληλα, τα τοπία είναι πολλά. τα ηλιοβασιλέματα εντυπωσιακά.
  16. το άσχετο: το Hiundai Atos είναι σαν σπιρτόκουτο με ρόδες αλλά το air-condition του κάνει ψύξη στο πι και φι.

Γενικό συμπέρασμα:

η Σαντορίνη είναι ιδανική για ζευγαράκια. Θα πάτε για ηλιοβασίλεμα, για βόλτα στα σοκάκια, για ρομαντζάδα. Όχι ότι το clubbing και το μπάνιο στις παραλίες δεν είναι εφικτό, αλλά μάλλον υπάρχουν και καλύτερα μέρη για τέτοιες ασχολίες. Κρατήστε την ρομαντζάδα.

4 σχόλια:

. είπε...

αχ! μπράβο ρε..... τέλεια =)

καλά, η εικόνα με τους Ιάπωνες με τρελανε =Ρ

Nenyaki : ) είπε...

αυτό με την Οία ξαναπεσ'το...

(γμτ! ζήλεψα αυτό το ποστ! γιατί να μην το είχα γράψει εγώ? χμουκ... :P )

unpaiktable είπε...

Κι εγώ έχω νοικιάσει Atos σε ταξίδι σε νησί.. Λες και οδηγούσα το αυτοκινητάκι της Fisher Price ήταν..

Unknown είπε...

Έχει δρομολόγια κτελ τακτικά και το βράδυ?