Σάββατο, Μαρτίου 10, 2007

Vista vs user - part 2

Στο καθημερινό σήριαλ της blogόσφαιρας, σήμερα...

...ανακάλυψα ότι η ίδια η Creative κατήργησε την υποστήριξη της τιμημένης μου SoundBlaster Live! Platinum και την κήρυξε "End of life". Άρα για ήχο πρέπει να το γυρίσω στο ενσωματωμένο AC'97. Ιιιιιιιχ.

...η Kworld θα βγάλει driver για την κάρτα tv που έχω μέσα στον μήνα. Υπομονή.

...ο ΙΕ7 είναι αργός και με 2-3 tabs αρχίζει να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά. Από την άλλη, ο Firefox παίζει μια χαρά. Εγγύηση!

...τελικά, δεν είναι και πολύ βαριά τα Vista. Αισθητά πιο αργά από τα XP, αλλά όχι τόσο ώστε να το παρατηρείς σε καθημερινές εργασίες. Ο απλός χρήστης Internet-Office-Mail δεν θα καταλάβει ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα. Βέβαια, μην έχοντας ακόμα ήχο, δεν μπόρεσα να κάνω πιο βαριές εχχμμμ εργασίες (gaming, video playback/encoding). Αναμείνατε.

...ωραίο το Calendar και το Contacts. Θυμίζουν σε όλα τους τα αντίστοιχα iCal και AddressBook του MacOSX, κάτι που θεωρώ καλό, αφού τα δύο συγκεκριμένα mac apps με έχουν σώσει. Θα προσπαθήσω να συγχρονίσω με το κινητό για να δοκιμάσω το integration (και το καινούριο Sync Center που έχει το Control Panel).

...το Windows Mail παραμένει ένα Outlook Express με νέα ρούχα. Πολύ μυστήρια η λογική για τα spam - μπορώ να δηλώσω ότι ένα mail ΔΕΝ είναι spam αλλά δεν μπορώ να δηλώσω ότι ΕΙΝΑΙ. Αναγκάζομαι και κάνω drag'n'drop τα spam στον αντίστοιχο φάκελο. Μετά τον Thunderbird, το χάος.

...πολλά antivirus software έχουν πρόβλημα με τα Vista. Το πολυαγαπημένο AVG είναι free και δουλεύει άψογα. Τέλεια!

...το κουμπάκι shutdown δεν κάνει πλέον shutdown - βάζει το pc για νάνι (hibernate). Η λογική είναι ότι "οι χρήστες περιμένουν τον υπολογιστή να συμπεριφέρεται όπως μια π.χ. τηλεόραση, με άμεση εκκίνηση και κλείσιμο". Whatever. Ξενίζει λίγο τον έμπειρο χρήστη (που έχει σκαλίσει αγάλματα κατά τα άπειρα restarts των παλιότερων Windows) αλλά κατατάσσεται στα θετικά.

Δεν είναι άσχημα τα άτιμα, όλο το πρόβλημα είναι στο hardware. Αν υποστηρίζεται και κατά πόσο το σηκώνει. Κακά τα ψέμματα, το Aero ζητάει παπάδες για να κάνει ένα τίποτα.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Το shutdown είναι φάση Mac, go to sleep και με ένα κουμπάκι ανάβει εκεί που ήταν. Καλή μόντα, βέβαια στον παλιό μου στα XP όταν το έβαζα για hibernation όταν ξύπναγε δεν είχα ήχο, αλλά δε μαμιέται... Mac FTW. Επίσης, μην κάνεις Sync το κινητό με τα Vista, θα μπει ο δαίμονας και μετά θα θέλει *#7370# για να ξαναμιλήσει με το Address Book του Mac! Α, και τέλος, εγώ δηλαδή που έχω SB 128 PCI να μη μπω στον κόπο να τα δοκιμάσω ε;:) Μωρέ XP και πάλι XP... με το φαγάκι του μωρού θα παίζουμε τώρα;...

HaPagan είπε...

Παιδιά ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Ας θυμηθούμε τι λέγαμε όταν είχαν βγει τα XP... Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε μια συνολική εικόνα του νέου λειτουργικού. Ας περιμένουμε να βγουν κάποια προγράμματα αποκλειστικά για αυτά, drivers για τις συσκευές και μετά εδώ θα είμαστε και πάλι να κράζουμε... Χεχε!!

Πάντως, πρέπει να είναι όντως πολύ βαριά, αν και εγώ δεν τα έχω βάλει στο δικό μου PC ακόμα.

itsomp είπε...

Χμμμ...
Εγώ πάλι τα είχα δοκιμάσει στο vmware fusion στο mac (ακόμα beta έκδοση), οπότε από ταχύτητα... κλάφ'τα (δικαιολογημένα).
Τα gadgets μπορούν να γίνουν μια auto-hide μπάρα? Με ενοχλούν που είναι μονίμως εκεί ! Αλλά δεν θέλω να τα κλείνω κι'όλας.

dtsomp είπε...

Τα gadgets έχουν ένα Close στο δεξί κλικ που ρίχνει το sidebar στο taskbar. Autohide δεν εντόπισα ακόμα.

Που πα ρε Καραμήτρο με την SB 128;!;!; :P

hapagan, οι drivers θα είναι ΠΟΛΥ πονεμένη ιστορία...

Unknown είπε...

Να σε στείλω εντελώς; Η άλλη κάρτα που υπάρχει στο σπίτι είναι μία SB 16 PnP ISA παρακαλώ... παίζει άριστα (ως hardware εννοώ), την κρατάω ακόμη και για συλλεκτικούς / αισθηματικούς ρόλους... χεχεχε κοίτα που φτάσαμε, να βγάζουν obsolete τις κάρτες ήχου...

dtsomp είπε...

Κάτι μας είπες doctor... ISA κάρτα γραφικών κανένας; :D

(ούτε μια, ούτε δύο)

ka8y είπε...

Εγώ λέω να ρίξεις μια ματιά εδώ: και θα βρεις λύση για την soundblaster... (η live 1024 έπαιξε τουλάχιστον..)

dtsomp είπε...

Που ακριβώς να δω, γκιουζελίμ';

Fantus The Firedragon είπε...

μάλλον εδώ εννούσε :

http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=20

ka8y αυτά παθαίνεις όταν γράφεις html σε comment και δεν κάνεις preview! :ppp