Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007

Feel-good κατάστημα

Παρακολουθώντας την video-ανταπόκριση της Cali Lewis [ GeekBrief.tv ], ένα πράγμα μου έκανε φοβερή εντύπωση.

Οι υπάλληλοι χειροκροτούσαν τον κάθε αγοραστή iPhone την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα.

'νταξει, ξέρουμε ότι είναι μαρκετίστικο κόλπο και σίγουρα δεν πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση (πόσες φορές να χειροκροτήσουν σε μια μέρα αυθόρμητα;) αλλά δεν παύει να συνεισφέρει στην ψυχολογία του πελάτη. Συγκρίνετε με μερικά καταστήματα εδώ πέρα (έχω ένα σαλονικιότικο κατάστημα στον νου που όλοι ξέρουν...) που σε βρίζουν κιόλας σε περίπτωση που ...προφέρεις το προϊόν με λάθος ορθογραφία.

Καλά το είπε ο Fake Steve... Store shrines...

6 σχόλια:

javapapo είπε...

να πω κάτι άσχετο!

α) λες τελικα η καλι να το επιστρέψει; αποκλείεται εκτός και αν της τα έχωσαν απο την HP

β)η Κάλι έχει τόσο μεγάλααααα....μεγαλαάάάάάάά..ε....ε....
iPhones!

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε η καλή συμπεριφορά των υπαλλήλων προς τους πελάτες είναι πολύ σημαντική. Εγώ αν είχα μια επιχείρηση θα το πρόσεχα πολύ αυτό το θέμα. Άλλωστε ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και αν μείνει ικανοποιημένος θα ξαναπεράσει.

Αλλά αυτό απέχει αρκετά από το να χειροκροτείς έναν πελάτη επειδή έκανε μια αγορά. Το θεωρώ πολύ εξευτελιστικό και αν το έκαναν σε μένα, θα ένιωθα πολύ άβολα, γιατί θα είχα την αίσθηση ότι μου λέγαν: "Μπράβο θύμα, ήρθες και μας έδωσες το ωραία και ζεστά χρήματά σου".

dtsomp είπε...

@ teo
Κι εγώ το ίδιο πράγμα σκέφτηκα μόλις το είδα - "μπράβο θύμα, δώσε κι άλλα". Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι ούτως ή άλλως, η Apple έκανε την iDay μια "θεατρική" γιορτή. Αρχή πωλήσεων στις 6μμ κάθε χρονικής ζώνης, μαύρες κουρτίνες στις βιτρίνες μέχρι τις 6μμ (σαν αυλαία δηλαδή)... Μ'αρέσει περισσότερο από τις αφίσες και τις εκδηλώσεις της MS για τα Vista. Τουλάχιστον είναι πιο πρωτότυπο...

dtsomp είπε...

@ paris
Αμοιβή από την HP;

Δεν νομίζω. Είδες τι πράγματα έχει πίσω της;

(για μπροστά, ξέρουμε, τα είδες :D)

Ανώνυμος είπε...

Στο ότι είναι προτότυπο, θα συμφωνήσω. Αν και θα προτιμούσα κοπέλες να κάνουν στριπτίζ στην βιτρίνα. :)

dtsomp είπε...

Σσσσσσσσ μεταξύ μας αυτά :D