Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Miro για όλες τις δουλειές

Σύντομη περιγραφή: το Miro (παλιότερα γνωστό ως Democracy) είναι μια εφαρμογή που αγαπώ να χρησιμοποιώ. Είναι ένας video player προσανατολισμένος στην internetική χρήση - το website του τον πλασάρει ως "internet tv and video player". Open-source, multi-platform και πολύ καλά οργανωμένος.

Ακολουθούν οι 3 αγαπημένοι μου τρόποι χρήσης του Miro:

1. anti-iTunes (περίπου)

Όπως το iTunes έχει το iTunes Store και τα podcasts του, το Miro έχει το Miro Guide και τα channels του. Εκεί μπορείτε να βρείτε πάνω από 2200 channels, μοιρασμένα σε ένα κάρο κατηγορίες. Βρίσκεις κάποιο channel που σ'αρέσει; Το κάνεις add στην λίστα σου. Κάθε φορά που θα ανοίγεις το Miro, αυτό θα κατεβάζει κάθε καινούρια εκπομπή του εν λόγω channel. Μόλις έχεις χρόνο, αράζεις και βλέπεις τις εκπομπές που μαζεύτηκαν. Τουλάχιστον ξέρεις ότι θα δεις κάτι ενδιαφέρον και όχι τα σκουπίδια του Star :D Εννοείται φυσικά ότι δεν πληρώνεις φράγκο για οποιαδήποτε εκπομπή.

2. Το torrentάδικο της γειτονιάς

Το CNET έχει γράψει αναλυτικά την διαδικασία, γι'αυτό θα το αναφέρω λίγο πιο συνοπτικά. Έστω κάποιο torrent site που έχει RSS feed για κάθε τηλεοπτική σειρά που σε ενδιαφέρει (γκούχου γκούχου tvrss γκούχου). Βρίσκουμε όλως τυχαίως μια σειρά που μας ενδιαφέρει (όλως τυχαίως το IT crowd γκούχου). Copy το rss feed για το IT crowd και το προσθέτουμε στο Miro ως New Channel. Τέλος.

Από δω και πέρα, μόλις ανανεώνεται το rss feed (ήτοι, καινούριο επεισόδιο), το Miro θα το κατεβάσει αυτόματα με τον ενσωματωμενό torrent client που έχει. Εύκολο; :)

3. Offline YouTube

Το Miro μπορεί να αναζητήσει videos στο YouTube και να τα κατεβάσει, ώστε να τα βλέπετε offline όσες φορές θέλετε (κάψιμοοοοο). Πατήστε επάνω αριστερά που λέει Video Search ;)

Το καλό όμως είναι άλλο. Συνδυάστε RSS feeds και YouTube για να βλέπετε τι video ανεβάζουν οι φίλοι σας. Αν π.χ. θέλετε να έχετε αυτόματη ενημέρωση για τα καινούρια επεισόδια του Ougk Vidcast (του οποίου το username στο YouTube είναι "ougkvidcast"), στο Miro κάντε Add New Channel και προσθέτε το εξής:
feed://www.youtube.com/rss/user/ougkvidcast/videos.rss
Προφανώς, αν στην θέση των bold γραμμάτων βάλετε το youtube username του φίλου σας, θα βλέπετε τα δικά του video, αλλά ποιος προτιμάει τους φίλους του από το Ougk; :Ρ

Bonus track:

Οι happy mac users είναι στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιούν το Front Row για να βλέπουν τι έχει κατεβάσει το Miro. Ρηλάξ δικέ μου σε λέω!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Το είχα ξανασυναντήσει παλιότερα αλλά αυτό το κείμενο ήταν η αφορμή να το δοκιμάσω.

Μου αρέσει το γεγονός ότι κρύβει από το χρήστη ορισμένα πράγματα και δουλεύει με τη λογική των sensible defaults ελαχιστοποιώντας τις επιλογές.

Δύο ερωτήσεις:

1. ο built-in torrent client είναι κομματάκι αργός ε;

2. (Καίτοι είπα ότι οι λίγες επιλογές είναι καλές --) Υπάρχει η δυνατότητα να μετονομάσω ένα video (από το YouTube κατέβηκε) που έχει σωθεί στη βιβλιοθήκη μου; Γιατί με μια πρόχειρη ματιά δε βρήκα τη σχετική εντολή.

pixie είπε...

Ωραία πράματα!

dtsomp είπε...

@konstantinos:
1. Ε, δεν είναι και μtorrent... ;)
2. Νομίζω ότι το Miro έχει μόνο επιλογή rename για τα κανάλια. Για συγκεκριμένα videos, ίσως να μπορείς να τα αλλάξεις μέσα από τον file manager σου.

@pixie:
χαλλλαρά :)

Ανώνυμος είπε...

Το είχα βάλει σε μια συγκριτική εργασία για τη σχολή με θέμα TV vs iTV. :-D

Την έχει την πλάκα του και φαίνεται πως έχει γίνει καλή δουλειά, αλλά δεν είναι όμορφο και για το δικό μου υπολογιστή δεν είναι ελαφρύ δυστυχώς. To transmission και το iTunes μού τρώνε μαζί λιγότερα resources από ό,τι το Miro. Και κάνουν και πιο πολλά πράγματα άλλωστε. :-)