Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2007

"Στήστε έναν ISP"

...είπε ο δάσκαλος, και πάγωσε το αμφιθέατρο. Ήταν το team project του μαθήματος (Advanced Internetworking).

OK, τα πράγματα ήταν πολύ απλούστερα από αυτό που φοβόμασταν, δεν σήμαινε όμως ότι ήταν εύκολα. Πολλά και εκτενή τα meetings με τους άλλους 6 του group, αρκετό διάβασμα, αρκετός πειραματισμός, ατέλειωτες ώρες δοκιμών.

Η αδικία είναι ότι κάναμε πολύ κόπο για να καλύψουμε τα πάντα (και μερικά παραπάνω), αλλά η γραφειοκρατική αξία του project περιορίζεται σε ένα απλό pass/fail, είναι ένα προαπαιτούμενο για να δώσεις εξετάσεις στο μάθημα. Τουλάχιστον έχουμε την παρηγοριά ότι ξεχωρίσαμε (με διαφορά) από τα υπόλοιπα groups - και την εμπειρία, βεβαίως-βεβαίως.

Για την ιστορία, το project απαιτούσε το στήσιμο ενός μικρού ISP που θα συνδεόταν πάνω στο backbone του πανεπιστημίου. Τα mandatory tasks περιλαμβάνουν dynamic routing, fault-tolerant topology (HSRP), multicast routing capabilities, servers για DHCP/DNS/WWW, ενώ τα selective tasks που επιλέξαμε ήταν firewall/NAT, IDS και VoIP.

Τώρα που το βλέπω... οκ, δεν είναι τίποτα εντυπωσιακό, αλλά... damn! ήθελε δουλειά :)

Κάπως έτσι κλείνει η ιστορία του πρώτου "pass" στα σουηδικά εδάφη :)

1 σχόλιο:

pixie είπε...

Κονγκράτσουλέισονς :)

Εγώ τώρα τελευταία έχω μπλέξει με MAC και Data Link και λίίίγο από Networking και μου φαίνεται στο τέλος θα φάω μία ωραιότατη σαλάτα... στα μούτρα!