Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Πρώτες εντυπώσεις από Leopard

Επί τροχάδην....

  1. Το καινούριο look στην αρχή με ξένισε πολύ. Έχουν χαβαλέ οι αντανακλάσεις στο Dock, αλλά με ένα άσπρο παράθυρο από πίσω, στραβώνεσαι δίχως λόγο. Λύση: αλλαγή εμφάνισης του Dock.
  2. Το default wallpaper ωραίο, αλλά η διαφανής command bar επάνω δεν του πάει. Αλλαγή wallpaper εν τάχει (προτιμήστε κάτι πιο σκοτεινό).
  3. Ο Safari με αρέσει, συμπεριφέρεται καλύτερα σε sites που παλιότερα είχε πρόβλημα - το Blogger.com καλή ώρα.
  4. Το macbook μου είναι πρώτης γενιάς: Core Duo 2.0 GHz, 2 GB RAM, 60 GB δίσκο. Το custom installation, όπου ξήλωσα περιττές γλώσσες και drivers, έδωσε μεγάλη ανάσα στον δίσκο. Από ταχύτητα, ομολογώ ότι δεν έχω παρατηρήσει διαφορά. Υποψιάζομαι πως το κέρδος του optimization για τους Intel σπαταλιέται στο GMA 950. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοχοι iMac και Macbook Pro είδαν πολύ καλύτερα πράγματα από μένα.
  5. Adium πάπαλα. Όχι τελείως, αλλά το ενιαίο look που προωθεί το Leopard κάνει κάποιες παρεμβολές στην εμφάνιση του Adium.
  6. Gizmo πάπαλα. Κατεβάστε την χωμένη beta που κυκλοφορεί. 
  7. Click-through επιτέλους! Ναι ρε bitch! Επιτέλους, μπορείς να σκρολάρεις σε ανενεργό παράθυρο.
  8. Το  CoverFlow view στον Finder το ξέρετε ότι είναι (εντυπωσιακή) παπαριά, δεν χρειάζεται να το πω εγώ... :)

3 σχόλια:

Θωμαγόρας είπε...

δηλαδή σα να λέμε με μιά πρώτη ματιά ότι του αλλάξανε το feeling? και κάποια προγραμματάκια παπαλα?>,,,xm,. τέλος πάντων το περιμένω για το imac. 17 και κάτι ευρώ με μεταφορικά από το ουράνιο τόξο. και να ρωτήσω. αν θες να το κάνεις downgrade (γιατί θα με ρωτήσεις.. λέμε βρε παιδί λέμε), how? exei tetoia epilogi?

dddd είπε...

Σε ότι αφορά το doc, βρήκα από ένα blog (δε θυμάμαι ποιό) μία εφαρμογή που λέγεται Tiger Dock και με την οποία μπορείς να αλλάξεις το 3D dock του Leopard σε 2D και να το επαναφέρεις άμεσα στην αρχική του μορφή αν θέλεις...γιατί ακόμα δε ξέρω καν τι είναι τέρμιναλ και τι μπορείς να κάνεις με αυτό...

dddd είπε...

Ψέμματα...εδώ το βρήκα :)