Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2007

People that annoy me: ο κλασσικός Windows Live Messenger user

Ευκαιρία να επαναφέρω ένα ξεχασμένο section του blog μου, το "People that annoy me", (κατατάσσεται κάτω από τις Κακίες ;) )

Windows Live Messenger user. Υπάρχει για να βασανίζει όλους τους υπόλοιπους που προτιμάμε τα ανοιχτά (Jabber) ή multi-platform (AIM/YIM) πρωτόκολλα από το να πουλήσουμε την ψυχή μας στον δ... στην Microsoft. Και όχι, δεν είναι απλά θέμα licence, είναι θέμα νοοτροπίας.

Τι κάνει για να σε εκνευρίσει;
  1. Σε αναγκάζει να βάλεις MSN (ή κάτι συμβατό) για "να μιλάμε βρε σαν άνθρωποι, τι προγράμματα είναι αυτά που χρησιμοποιείς". Είσαι και περιθωριακός δηλαδή. (καλά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν γουστάρεις να το ακούς, ειδικά από ΑΥΤΟΝ).
  2. Δικαιολογία: "μα έχει ωραία χρωματάκια και φατσουλάκια και μπαρμπαδέλια και και και". Επιστροφή στο νηπιαγωγείο. Αν ήθελα χρώματα, θα έκανα recreative drugs.
  3. Επειδή δεν τρελάθηκες ακόμα να βάλεις τον γόνο του Σατανά στο μηχάνημά σου, βάζεις κάποιο συμβατό (Adium για Mac, Pidgin για τους υπόλοιπους - εγγύηση). Με το που τον κάνεις add, αρχίζει το μαρτύριο. "Έλα να κάνουμε video call!". Δεν υποστηρίζει ο client μου. Ενδεχομένως, δεν θέλω να βλέπω καν τα μούτρα σου. "Αααα, δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε video κλήση!" ΟΧΙ. "Ούτε voice call;" Παράτα με, θέλω να κάνω καμιά δουλειά. "Βάλε καλέ κανονικό messenger να κάνουμε video κλήση!" Τράβα καλέ πνίξου.
  4. Την ώρα που ο προϊστάμενος είναι πάνω από το κεφάλι σου, πετάγεται το παραθυράκι του λεγάμενου - το "μην ενοχλείτε" status που έβαλες θεωρείται απλά διακοσμητικό και ότι, και καλά, δείχνει άποψη. "Κοίτα τι έβαλα!" Από κάτω πετάγονται 25 custom icons, μισή οθόνη το καθένα, τοποθετημένα στρατηγικά ώστε το smiley της πεοπαλινδρόμησης να βγει ακριβώς δίπλα από την function που έδειχνες στον προϊστάμενο, ο οποίος συμφωνεί ότι ο κώδικάς σου, όπως και η πρόσληψή σου, είναι μαλακία.
  5. That-irritating-user has sent you a nudge. Να του πεις να πα να γα. Σου είπα, δεν [θέλω να] βλέπω nudges. "Γιατί; Ακόμα έχεις εκείνη την βλακεία;" Ακόμα συνεχίζω να σου μιλάω;
  6. Μόλις ανέβει επίπεδο χρήστη (level up που λέμε και στο D&D), το ρίχνει στο μελόδραμα και αρχίζουν τα άθλια status messages. "User kounoupidi is away - Ήσουν άνεμος, κι εγώ η ανεμώνη που διέλυσες με ένα κλάσιμο". Τέτοιες ατάκες άρχισαν να πετάνε στον Ερωτικό FM και σταμάτησα να τον ακούω. Γεννημένα από συνδυασμό σχολικού λευκώματος με φτηνό μεξικάνικο μελόδραμα, τα messages αυτά καταφέρνουν δύο πράγματα: όλοι συνειδητοποιούν ότι το kounoupidi είναι κάτι παραπάνω από nickname και όλοι αναφωνούν "πωωωωωω, τι μαλακία έγραψε πάλι".
  7. Το βήμα αυτό συνήθως έρχεται μαζί με το προηγούμενο. Η αλλαγή του display name. Το kounoupidi@mail-tis-symforas.com γίνεται εν μία νυκτί "greek god - ready for your love" ή "tapeino xamomilaki - h koinwnia me adikise". Ειδικά οι θερμόαιμοι εραστές, επιδεικνύοντας μέγιστη πρωτοτυπία, βάζουν όλοι για avatar pic το μεγάλο.... αυτοκίνητό που ονειρεύονται να πάρουν. Η Ferrari θα μπορούσε κάλλιστα να εξασφαλίσει τα οικονομικά της απλά πουλώντας φωτογραφίες των αυτοκινήτων της.
  8. Σε κάποια φάση, βλέπεις nick ή status message μέσα στο κλάμα και τον οδυρμό, πχ "atimi zwh, se eixa piasei apo ta mallia ki esy moy edwses ta tria sou". Μην πέσεις στην παγίδα! Μην ρωτήσεις! Είναι δόλωμα για να αποσπάσει την προσοχή σου και να σε κάνει να ασχοληθείς. Αν κάνεις το τραγικό λάθος και ρωτήσεις, ακολουθεί τυποποιημένη συζήτηση. "Μην ρωτάς" Μόλις ρώτησα, αλλά αφού δεν θες... "Άστο σου λέω" Το αφήσαμε ρε βλήτο, αφού σου λέω για το ματς. "Αφού επιμένεις..." Δεν επιμένω. Η ΠΑΟΚάρα έπ... "Περνάω ένα δράμα. Έσπασα το νύχι μου την ώρα που τον αποχαιρετούσα" Εεεε, περαστικά. Να υποθέσω ότι δεν είδες το ματς; "Δεν ξέρω τι εικόνα θα σχηματίσει για μένα μετά από αυτό" Θα σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον δεν το πρόσεξε. Κι αν το πρόσεξε, χέστηκε. "Κλαψ κλαψ, δεν ξέρω τι να κάνω". Τράβα σε μανικιουρίστ.
  9. "Κοίτα εδώ τι βρήκα! Είναι εκπληκτικό! http://hacker.cracker.dont-click.com" Τι είναι αυτό; "Τι είναι ποιο;" Αυτό το (copy/paste) που μόλις μου έστειλες ηλίθιε. "Ααα, σου ήρθε και σένα το μήνυμα; Κάτι κόλλησε πάλι το PC μου. Μου ήρθε και εμένα, το άνοιξα χωρίς να ρωτήσω τι είναι και κόλλησα ιό. Ελπίζω να μην το άνοιξες". Ευχαριστώ για την έγκαιρη προειδοποίηση... Θα το καθαρίσεις; "Όχι μωρέ, δεν με ενοχλεί, απλά αγνόησε τα μηνύματα που θα σου έρχονται". Πες πως έγινε. File->Contacts->Block Contact.

6 σχόλια:

Derek είπε...

δεν έχεις δοκιμάσει recreational drugs ΜΑΖΙ με windows live messenger (τον original στα παραθύρια που παίζει όλα nudges-smudges-grudges όχι τις απομιμήσεις) γι'αυτό γκρινιάζεις

είναι σαν τα μπαχαρικά στο φαγητό, αν ρίξεις μπόλικα ό,τι και να σερβίρεις γλύκισμα θα φαίνεται!!!

Unknown είπε...

Να τονίσω ότι έχεις βάλει τρεις φορές τη μαλακία στο κείμενο (μία αυτούσια, μία μεταφορικά και ένα παράγωγο), εκ των οποίων η μία είναι σε bold:)

Τι τέλει να πει το ποιητί;:D

Α, επί του θέματος σχόλιο: αν θέλει το παληκάρι voice ή video call υπάρχει το Skype, που έχει και client για όλες τις πλατφόρμες και τα κάνει και όλα. Απλώς ο πολύς κόσμος δουλεύει με το δίκτυο του MSN και γι' αυτό εγκλωβιζόμαστε. Για απλές δουλειές οι εναλλακτικοί clients φτάνουν και περισσεύουν.

Θυμάμαι τις εποχές που ήμουν ακόμη στο ICQ... πωωωωωω ωραίες εποχές όμως:)

Ανώνυμος είπε...

α εσύ είσαι Χρυσόστομος

Kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
equally damaged είπε...

Σ'όλα αυτά τα χαζοπρογράμματα που προτείνεις, μπορείς να δεις διαφημίσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ? Δε μπορείς.. "people that annoy me" και κουραφέξαλα..

dtsomp είπε...

@derek: αν ρίξεις υπερβολικά, δεν θα τρώγεται (και θα τρέχεις στην τουαλέτα πύραυλος) :)

@flareman: ας μην αρχίσουμε να μετράμε εφαρμογές με καλύτερο video/audio γιατί θα ξημερώσουμε. Παραδέχομαι όμως ότι είναι βολικό να τα έχεις όλα σε ένα. Όσο για την μαλακία, εε... κάπου θα κολλάει με το θέμα μωρέ.... :)

@dimhap: αναλαμπές, φίλε μου...

@kyrlil: ούτε το Skype το πολυπάω, αλλά στον τομέα voice είναι κορυφή...

@equally damaged: 'σχωράτε με, αγνόησα τον ενημερωτικό χαρακτήρα του msn... :D