Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2008

Ακατάλληλα τα ορθογώνια βυζιά του Πικάσσο


Ο Οδυσσέας έμπηξε ένα παλούκι στο μάτι του Πολύφημου και ο Όμηρος φρόντισε για την αναγουλιαστική περιγραφή. Ο Γανυμήδης είχε γίνει ο κουμπαράς των θεών του Ολύμπου. Ο Οιδίποδας ήταν the original mother$@cker. Στην Βίβλο η αιμομιξία πήγαινε σύννεφο. Κουνήθηκε ο κώλος της Σαλώμης και άρχισε να κυκλοφορεί το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή σε δίσκο σερβιρίσματος. Τον Αθανάσιο Διάκο τον ..."σούβλισαν". 

(αποσπάσματα από την ύλη που όλοι έχουμε διδαχτεί στα σχολεία)

Αλλά.. τα τετραγώνα βυζιά που ζωγράφισε ο Πικάσσο είναι άσεμνα. Σωστά. Δεν είναι καθαρή ανωμαλία - υπάρχει κίνδυνος ακόμα και... να μην καταλάβεις ότι είναι βυζιά!

Μπράβο, μπράβο. Ας μην ασχοληθούν τα παιδιά ποτέ με την πραγματική τέχνη. Καλύτερα να λιώσουν στο Guitar Hero. Άλλωστε, το σχολείο καλύπτει όλες τις ανάγκες παιδείας της ελληνικής νεολαίας.

+1 λόγος για να ντρέπομαι που είμαι Θεσσαλονικιός.

Επί της ευκαιρίας: τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι δεν μας φταίει η Αθήνα αλλά τα σκατά που έχουμε στο κεφάλι μας;

EDIT:
Τελικά ανακλήθηκε η απαγόρευση. [ Έθνος ]
Άλλο κακό να μη μας βρει.

4 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Πολύ θλιβερή η όλη ιστορία.

DrTeddy είπε...

Όχι απλώς θλιβερή, τραγική! Αυτή η Θεσσαλονίκη, που υπεραγαπώ, δεν αποβάλλει με τίποτα τα σαράκια του συντηρητισμού

pixie είπε...

Α καλά... το'χουμε χάσει τελείως.

Άντε βρε, με το καλό να συστηθεί και μία επιτροπή τύπου PMRC, για να προστατέψει τα παιδιά από την άσεμνη μουσική. Ως συνήθως, το λιγότερο μία 20ετία πίσω από την Αμερική. Τς τς τς!

Nenyaki : ) είπε...

Ναι, ανακλήθηκε η απαγόρευση τώρα που έγιναν ρόμπες... τσ τσ τσ...

Α και κάτι άλλο... Αν και οι μαθητές εκτός από τον Ταπανίδη δουν στα έργα του πικάσσο τσόντα αντί για τέχνη, τότε δεν ξέρω τι να πω για την παιδεία μας..............