Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Είμαστε παντού, που λέει και η διαφήμιση...

Είπα να εγκαταστήσω στο iPhone για πλάκα το Aftonbladet TV, μια εφαρμογή που έβγαλε η σουηδική εφημερίδα (μάλλον ταμπλόιντ) Aftonbladet για να παρέχει streamαρισμένα videos των ρεπορτάζ που κάνει (τα οποία παρέχονται εδώ και καιρό σε Flash video μορφή στο site της).

Πολύ ωραία εφαρμογή, ποιοτική, γρήγορη, καλή (για streaming) ποιότητα video, και στην σωστή τιμή (μηδέν κορώνες).

Ανοίγω μερικά video στην τύχη για να δω τι παίζει, και πετυχαίνω το ρεπορτάζ από το λανσάρισμα της εν λόγω εφαρμογής (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...). Συνέντευξη από τον project leader, εν ονόματι Vasilios Hatciliamis! Σωστός ο Βασίλης... :)

Μια ματιά στο ρεπορτάζ μπορείτε να ρίξετε εδώ [aftonbladet.se]. Το video μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον embedded flash player, εκεί που λέει Aftonbladet TV i din iPhone/iPod Touch, με το σηματάκι TV.

Το link για την εφαρμογή είναι από το σουηδικό iTunes App Store [link] και επειδή είμαι περίεργος κατά πόσο φαίνεται από χρήστες εγγεγραμένους σε iTunes Store άλλων χωρών, αφήστε ένα comment όσοι δοκιμάσετε να το ανοίξετε.

Η σουηδική βιομηχανία ενημέρωσης φαίνεται να αγκαλιάζει τα νέα μέσα - το AftonbladetTV app είναι το δεύτερο κρούσμα που συνάντησα. Πριν 2-3 μέρες, έπεσα πάνω στην international σελίδα του Sveriges Radio (σουηδική ραδιοφωνία). Πέρα από τις εκπομπές στα σουηδικά, υπάρχουν και κάποιες εκπομπές σε άλλες γλώσσες (αραμαϊκά ρε φίλε!), με στόχο φυσικά να καλύψουν όλους αυτούς τους μετανάστες που έχουν μαζέψει εδώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν στήσει και την υποδομή για να μεταδίδουν αυτές τις εκπομπές ως podcasts. Κουμπάκι εγγραφής στο iTunes ή σε οποιονδήποτε podcatcher και ξεμπέρδεψες. Pas mal, pas mal...

ΥΓ: Δεν κολλάει πολύ, αλλά μιας που έπιασα αυτά που μου έκαναν εντύπωση, να αναφέρω και την συμφωνία μιας εταιρίας πώλησης audiobooks (μου διαφεύγει το όνομα) με τους operators κινητής τηλεφωνίας. 15 ευρώ περίπου μηνιαία συνδρομή, για να streamάρεις μέσω GPRS/3G το αγαπημένα σου audiobooks (όσα μπορείς!) στο κινητό σου. Το κόστος του data traffic ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στα 15 ευρώ. Από το να κάθεσαι μέσα στο μετρό κατά το πρωϊνό commuting με το βιβλίο στο χέρι, είναι προτιμότερο να βάζεις τα ακουστικά και να έχεις τα χέρια στις τσέπες (διότι σιγά-σιγά σφίγγουν και τα κρύα).

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

"Το link για την εφαρμογή είναι από το σουηδικό iTunes App Store [link] και επειδή είμαι περίεργος κατά πόσο φαίνεται από χρήστες εγγεγραμένους σε iTunes Store άλλων χωρών, αφήστε ένα comment όσοι δοκιμάσετε να το ανοίξετε."

Απλά να ενημερώσω ότι το AftonbladetTV φαίνεται και από χρήστες εγγεγραμένους στο αμερικανικό iTunes Store. (Ή τουλάχιστον αυτή είναι η περίπτωση για εμένα.)

pixie είπε...

Ομοίως με konstantinos από UK.

dtsomp είπε...

Thank you both! :)