Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

Σακηςβύζιον

Φέτος είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την Eurovision και έξω από την οπτική γωνία των ελληνικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα με τον τελικό, έβλεπα και τον κατακλυσμό των Twitter posts στο #eurovision όπου έπεφταν 200 posts κάθε 10 δευτερόλεπτα.

[επί της ευκαρίας, το twitter άντεξε μια χαρά σε αυτό τον πανικό. Νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί οι κακές στιγμές του παρελθόντος με τα downtimes για ψύλλου πήδημα]

Guess what... οι "απ' έξω" δεν ξέρουν τον Sakis. Δεν είναι το είδωλο που ήρθε να σαρώσει την Eurovision. Βέβαια, ο κόσμος μάλλον ήταν μοιρασμένος 50-50 ως προς την γνώμη του για την ελληνική συμμετοχή. Στα θετικά σχόλια, "ο παίδαρος", "σόου από την Ελλάδα", "κοιλιακοί-πλακάκια", "το χαμόγελο της Colgate", όλα ήταν σε αυτές τις γραμμές.

Στα αρνητικά σχόλια όμως ήταν όλο το γέλιο. "Η Ελλάδα έστειλε gay, τι πρωτότυπο"[1], "η Ελλάδα στοχεύει στους ψήφους γυναικών και gay", "έσκισε το μπλουζάκι του; Ιουυυυ, τα 80s έχουν περάσει", "γιατί πιάνει τα @@ του συνεχώς;", "τελείως camp η ελληνική εμφάνιση"[2], "σα να άρπαξε λίγο στο σολάριουμ", "κλασικό τραγουδάκι για disco στο πρώην ανατολικό μπλοκ", "τι κρίμα, η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει το 12άρι στην Κύπρο".

Και φυσικά το αμίμητο...

"OMG! O Έλληνας χορεύει πάνω σε ένα τεράστιο συρραπτικό!"

Η δικιά μου η γνώμη για την εμφάνιση δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει όμως να βλέπουμε τι γνώμη έχουν όλοι αυτοί από τους οποίους ζητάμε βαθμούς...

Υπόμνημα:
[1]: είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε την Βρετανία την χώρα των gay. Όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν εμάς. Διαβάστε και σχετικό post από τους two greeks in london.
[2]: Το στυλ camp είναι το στυλ που βασίζεται στο κακό γούστο και το κωμικό στοιχείο. Κλασικότερο παράδειγμα από αυτό, δεν υπάρχει.

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

*Γκουχ* - *Γκουχ*

Όσο και να μην μας αρέσει, το "από πίσω" στα άθεα εξωτερικά ονομάζεται "Ελληνικό" και ουχί "Οθωμανικό", οπότε βγάλε συμπέρασμα... :-D

dtsomp είπε...

Άσε, πολύ θέλω να δω Λιακόπουλο να υποστηρίζει και αυτήν την "πρωτιά" του Έθνους...