Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

DDo$ attack

Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει.


30 εκατομμύρια κορώνες πρόστιμο στο Pirate Bay; Ο Gottfrid Svartholm aka Anakata, ιδρυτικό μέλος του Pirate Bay, προτείνει το εξής σύστημα πληρωμής. Ζητάει από τους απανταχού φίλους του Pirate Bay να καταθέσουν 1 σουηδική κορώνα (σχεδόν 10 ευρωλεπτά) στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγορικού γραφείου-κατήγορου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Anakata, ο τραπεζικός λογαριασμός του δικηγορικού γραφείου δικαιούται 1000 δωρεάν συναλλαγές τον μήνα. Μετά τις 1000 συναλλαγές, η τράπεζα χρεώνει 2 SEK την συναλλαγή.

Άρα, στις 1000 free + 1000 επί πληρωμεί συναλλαγές, το γραφείο πρέπει να πληρώσει 2000 κορώνες, δηλαδή το ποσό ακριβώς που έχει συλλεχθεί μέχρι τότε. Από την συναλλαγή 2001 και μετά, το γραφείο "μπαίνει μέσα" 1 κορώνα για κάθε συναλλαγή.

Το καλύτερο (χειρότερο) ; Ο σουηδικός νόμος προβλέπει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αν η συναλλαγή έγινε λάθος. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος συναλλαγής το χρεώνεται πάλι ο αρχικός παραλήπτης (δηλαδή το δικ. γραφείο).

Όλως τυχαίως, ο Anakata δημοσίευσε και τα στοιχεία του λογαριασμού του δικηγορικού γραφείου. Κατά λάθος. Ατυχήματα είναι αυτά, συμβαίνουν. Σου ξεφεύγει το ctrl-v και κάνεις paste όπου να'ναι...

Pure evil, μόνο αυτό, τέλος.

4 σχόλια:

Konstantinos είπε...

I have seen pure genius and this is it. Awesome.

Unknown είπε...

Δεν κατάλαβα τι παίζει.. Μπορείς να μου εξηγήσεις please? thanks :)

dtsomp είπε...

Αν αρκετοί (πάνω από χίλιοι) οπαδοί του Pirate Bay καταθέσουν από μια κορώνα ο καθένας στον λογαριασμό του δικηγορικού γραφείου που ήταν κατήγοροι στην δίκη, η τράπεζα θα αρχίσει να χρεώνει 2 κορώνες το δικηγορικό γραφείο για κάθε συναλλαγή/κατάθεση.

Για κάθε μία κορώνα που θα κατατίθεται, θα υπάρχει χρέωση 2 κορωνών, άρα το γραφείο θα μπαίνει 1 κορώνα μέσα. Αν συμμετέχουν 100.000 άτομα στην "διαμαρτυρία" αυτή, το δικηγορικό γραφείο θα πρέπει να πληρώσει περίπου 10.000 ευρώ για κόστος συναλλαγών στην τράπεζα.

ka8y είπε...

γ-α-μ-α-τ-ο!!!