Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2009

iPhone tethering σε μη υποστηριζόμενους operators

Background:
Ήμουν από τους πρώτους άρρωστους που αγόρασαν το iPhone 3G πέρσι τον Αύγουστο όταν το κυκλοφόρησε η Vodafone, χωρίς όμως συμβόλαιο. Εντός ελληνικών συνόρων χρησιμοποιώ μία Wind F2G (καρτοκινητό) και εντός σουηδικών συνόρων έχω σύνδεση/συμβόλαιο με την Tele2. Καμιά από τις δύο εταιρίες δεν είναι επίσημος διανομέας του iPhone (Ελλάδα: VF+Cosmote, Σουηδία: Telia+Telenor), οπότε όταν έκανα την αναβάθμιση σε fw3.0, δεν μου περάστηκαν τα carrier settings για tethering, διότι πολύ απλά η Apple (ή οι εν λόγω operators) δεν παρέχει .ipcc files (τα αρχεία που έχουν τα internet, tethering, voicemail και MMS settings) για μη επίσημους διανομείς/operators. Χωρίς τέτοιο αρχείο, δεν εμφανίζεται καν η επιλογή για tethering.

How-to:
Η λογική είναι ίδια με όλα τα tethering guides που θα βρείτε στο web - δημιουργείς το .ipcc με τα σωστά settings για τον operator σου και τα περνάς στο iPhone. Απλά, τώρα υπάρχει κάποιος που το κάνει αυτόματα για σένα :)

Θεωρούμε ότι έχεις πρόχειρα τα settings μπροστά σου. Για Tele2, το APN είναι internet.tele2.se χωρίς username/password.

Άνοιξε τον Safari στο iPhone σου, μπες στο http://help.benm.at και πήγαινε στο δεύτερο MobileConfigs με την ένδειξη Create.




Τα πράγματα είναι απλά - βάζεις τα settings για τον operator σου, γυρνάς και το Enable Tethering στο On. Μην αγχώνεσαι, Visual Voicemail μάλλον δεν έχεις (εκτός κι αν είσαι στην AT&T), οπότε άστα κενά. Πάτα το Generate και είσαι έτοιμος.



Η επιλογή για το tethering είναι στα Settings -> General -> Network. Σε μένα τουλάχιστον, με αυτή την μέθοδο ΔΕΝ εξαφανίστηκε το μενού Cellular Data Network, όπως π.χ. έγινε με το iPhone του Γιάννη που έχει πλέον το .ipcc της Cosmote εγκατεστημένο (αυτόματα, με την αναβάθμιση σε 3.0).

2 σχόλια:

Panagiotis Atmatzidis είπε...

Ξέρεις αν παίζει στο iOs 4?

dtsomp είπε...

Από την 3.1.2 και 3.1.3 τα ξεκλείδωτα iPhones έχουν δικό τους πεδίο για ρυθμίσεις tethering, οπότε δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω την λύση του benm.at.