Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

Ringtones στο iPhone

Κάθε φορά που παίρνει κάποιος φίλος iPhone (μαζευτήκαμε, πλάκα στην πλάκα...), το πρώτο πράγμα που με ρωτάει είναι το πως θα βάλει ringtone. Η αλήθεια είναι ότι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολη, αλλά η Apple είπε να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την αγορά των ringtones (την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς).

1. Παίζεις το τραγούδι που γουστάρεις στο iTunes και εντοπίζεις και σημειώνεις (νοητά ή σε ένα χαρτί) σε ποιο χρονικό σημείο ξεκινάει και σε ποιο τελειώνει το κομμάτι του τραγουδιού που θέλεις. Φρόντισε να είναι το πολύ μέχρι 30 δευτερόλεπτα - νομίζω ότι δεν δέχεται μεγαλύτερα ringtones. Στην περίπτωση του Nobody's fault but mine (Led Zep for evah) σημειώνω αρχή 2:24 και τέλος 2:35 - το σημείο που ο John Bonham αρχίζει κάτι ανάποδες μπότες \m/


2. Δεξί κλικ πάνω στο τραγούδι και Get Info.

3. Πήγαινε στην καρτέλα Options. Δώσε λίγο ένταση στο Volume Adjustment, για να μην κλαίγεσαι μετά ότι δεν το ακούς. Start time και Stop time βάλε τους χρόνους που σημείωσες στο πρώτο βήμα. Πάτα το OK.


4. Ξανακάνε δεξί κλικ στο τραγούδι και πάτα Create AAC version. Δημιουργείται ένα αντίγραφο του τραγουδιού, σε AAC format, και με την περιορισμένη διάρκεια που όρισες στο Info του τραγουδιού - θα το δεις στο iTunes library κάτω από το original.


5. Βρες το καινούριο αρχείο, copy-paste στο desktop σου και άλλαξε την κατάληξη του σε .m4r.

6. Drag 'n' drop το αρχείο στο iTunes - αυτό πάει αυτόματα μέσα στα ringtones.

7. Συνδέεις το iPhone σου και φροντίζεις το καινούριο σου ringtone να συμπεριληφθεί στο επόμενο sync. Με 'γεια το ringtone!


8. Συμμάζεμα. Σβήσε το αντίγραφο του τραγουδιού από το iTunes (βήμα 4) και το desktop (βήμα 5). Το ringtone σου έχει αντιγραφεί αυτόματα στον σχετικό φάκελο οπότε δεν τα χρειάζεσαι άλλο αυτά τα αρχεία. Στο original τραγούδι πάτα δεξί κλικ - Get Info - Options και επανέφερε τις αλλαγές (Volume, Start/Stop time) και πάτα OK.

Έτοιμος!

Δες τώρα και το ringtone του παραδείγματος γιατί είναι Led Zeppelin και δεν έχεις δικαιολογία για να μην το δεις:


1 σχόλιο:

Nenyaki : ) είπε...

ευχαριστώ πολύ :)