Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

Ηλεκτρονικό check-in στην KLM

Δεν είχα ξαναπετάξει με KLM είναι η αλήθεια, οι τιμές των εισιτηρίων τους συνήθως είναι φαρμακείο. Ψάχνοντας εισιτήρια για Amsterdam πέτυχα μια προσφορά και βρήκα την ευκαιρία.

Στις 30 ώρες πριν την πτήση μου έρχεται email για ηλεκτρονικό check-in. Ακολουθώ το link, κάνω ηλεκτρονικό check-in και πάω στις επιλογές για το πως θα πάρω το boarding pass: σε γκισέ στο αεροδρόμιο, μέσω email για εκτύπωση στο σπίτι και.... mobile phone. Μμμμμ. Mεταξύ sms, mms και email διαλέγω email και σε χρόνο dt σκάει το email με το e-boarding pass.


Μμμμμμμμμμμ.

Την επόμενη μέρα στο αεροδρόμιο...

Οποιαδήποτε διαδικασία ήθελε εμφάνιση του boarding pass γινόταν με... εμφάνιση του boarding pass. Δείχνω το email στο iPhone στον υπάλληλο ή βάζω το iPhone κάτω από το reader για να διαβάσει το τετράγωνο barcode που περιέχει το email. Ακριβώς όπως με μια κανονική dead-tree κάρτα επιβίβασης.

Kudos to KLM! Γρήγορες διαδικασίες, καθόλου χαρτούρα, όλα ηλεκτρονικά, μπορείς να κάνεις την όλη διαδικασία ακόμα και στο ταξί/λεωφορείο/τρένο κατά την ώρα που πας στο αεροδρόμιο. Η πλάκα είναι ότι η KLM σε ρωτάει ακόμα και τον τύπο της συσκευής, ώστε το gif του barcode να είναι βελτιστοποιημένο για την οθόνη της συσκευής σου! Γούστα λέμε!

1 σχόλιο:

javapapo είπε...

ΓΑΜΩ!!!!!