Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

Instapaper

Τι υπηρεσιάρα είναι αυτή!

Εγκατάσταση:
Αφού φτιάξεις το (δωρεάν) account σου, σου εμφανίζει το εικονίδιο-bookmarklet που γράφει "Read later", το κάνεις drag-n-drop πάνω στην bookmark bar του browser και είσαι έτοιμος!

Χρήση:
είσαι σε κάποιο site που θες να διαβάσεις αλλά δεν έχεις χρόνο; Πατάς το "Read later" που έβαλες στον browser και καθάρισες! Το site αποθηκεύεται στο instapaper account σου. Όταν θα έχεις χρόνο και όρεξη, μπαίνεις στο instapaper και διαβάζεις ότι έχεις αφήσει εκεί μέσα.

Πέρα από την εκπληκτική ευκολία και το μινιμαλιστικό design που το γουστάρω τρελά, έχει κάποια έξτρα bonus όπως το Instapaper Text bookmarklet, το οποίο καθαρίζει το website που βλέπεις από όλο τον θόρυβο και σου αφήνει μόνο κείμενο. Παράδειγμα: το καθαρισμένο post μου για το iPad. Τα bookmarklets, παίζουν σε οποιονδήποτε desktop ή mobile browser υποστηρίζει javascript (οτιδήποτε εκτός από απλά κινητά).

Για τις iPhone bitches υπάρχει και η εφαρμογή σε free και pro εκδόσεις, με κυριότερο προσόν την offline πρόσβαση στις σελίδες που έχεις κρατήσει.

Κάτι τέτοιες εφαρμογές υπήρχαν και σε PalmOS/Win Mobile συσκευές, τότε που το WiFi και το 3G δεν ήταν τόσο διαδεδομένα, και φυσικά ήσουν αναγκασμένος να τα κάνεις όλα αυτά στον υπολογιστή, να κάνεις sync με το USB καλώδιο για να έχεις το site στο Palm. Βολικό -για τότε-, αλλά ευτυχώς τα πράγματα εξελίσσονται.

8 σχόλια:

HaPagan είπε...

Πολύ καλό το Instapaper. Εγώ εδώ και αρκετούς μήνες χρησιμοποιώ το ReadItLater το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και έχει επίσης iPhone app.

Μπορείς να το βρεις εδώ: http://readitlaterlist.com/iphone/

ΥΓ. Πολύ ωραίο το νέο template του blog σου! Είχα καιρό να μπω στο site κάθως λειτουργώ μόνο τον Google Reader.

Wise_One είπε...

Πρέπει να είναι φοβερή υπηρεσία (αν και νομίζω πρέπει να υπάρχει και addon για αλεπού) και μάλλον θ' αρχίσω να τη χρησιμοποιώ...

Απ' το να κάνω star τα feeds στον reader και μετά να τα ξεχνάω, πολύ καλύτερο είναι...

HaPagan είπε...

Ξέχασα να σημειώσω ότι το ReatItLater κάνει integrate με το Google Reader. Δηλαδή όταν βλέπεις τα posts από τα διάφορα feeds μπορείς να κάνεις add ένα από αυτά στο ReadItLater κλικάροντας το εικονιδιάκι που υπάρχει δίπλα στο Star Item του Google Reader!

dtsomp είπε...

Το κάνει και το Instapaper αυτό! Με επιλεγμένο το item που σε ενδιαφέρει στο Google Reader, πατάς το bookmarklet :)

thalis είπε...

Πράγματι πολύ καλό το instapaper- το χρησιμοποιώ. Αλλά υπάρχει και μι αμεγάλη αλήθεια http://bitsandpieces.us/2009/07/31/to-forward-or-not-to-forward/

Fanis είπε...

Ωραίο (και το readitlaterlist και το καινούριο template)!

Για readability να προσθέσω και το http://lab.arc90.com/experiments/readability/ τα bookmarklets του οποίου έχω λατρέψει τελευταία.

xpan είπε...

Το instapaper είναι ένας λόγος να αργήσω να βάλω στην άκρη το iPhone. Δυστυχώς για μένα είναι killer-app πλέον.

Όπως ήταν κάποτε το Pluker (http://www.plkr.org/) για μένα. Δούλευε μια χαρά μέσα από USB syncing.

Όπως έχω ξαναπεί το iPhone μου θυμίζει σε πολλά πράγματα τα tasks που έκανα κάποτε με το PalmOS. Απλά τώρα είναι πιο fancy. :-)

Unknown είπε...

ReadItLater και Readability, για κάποιον λόγο το Instapaper δε μου κλικάρει - λίγο το detection engine, λίγο κάποια features του ανταγωνιστή παραπάνω, με έχει βολέψει φοβερά το πρώτο για GR/iPhone/Mac/Windows "συγχρονισμό" σημειώσεων που τις θεωρώ πολύ πρόσκαιρες για να μπουν στο Evernote... μετράει:)