Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006

Τραγικά το λάθος, κύριε Δήμαρχε

Δεν χρειάζεται να έχεις μάστερ στο Μάρκετινγκ για να καταλάβεις ότι μερικές προεκλογικές καμπάνιες είναι χειρότερες από τις άλλες.

Ήθελα να ήξερα ποιο λαμπρό μυαλό υλοποίησε τις αφίσες του κ. Παπαγεωργόπουλου, νυν δήμαρχου Θεσσαλονίκης επί δύο τετραετίες και ξανά υποψήφιου.

Στην μία αφίσα (με το laptop μπροστά του) έχει ένα μισάνοιχτο βλέμμα και ένα περίεργο χαμόγελο ικανοποίησης. Καθώς το έντονο μακιγιάζ και η photoshopιά που έπεσε δεν αφήνει ούτε ίχνος των ορίτζιναλ χρωμάτων, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν προσπαθούν να τονίσουν στοιχεία αλκοολικού ή ναρκομανή.

Οι άλλες δύο αφίσες, στο οποίο βρίσκεται να κρατάει αγκαλιά ένα ξανθό κοριτσάκι και να διαθέτει το ίδιο χαμόγελο ύποπτης ικανοποίησης, αφήνει ακόμα περισσότερο την φαντασία να ξεφύγει.

Δεν μπορώ να καταλάβω. Δηλαδή, αυτές οι αφίσες εγκρίθηκαν πριν βγουν στους δρόμους; Έστω κι αν υπερβάλλω για τα υπονοούμενα εθισμού σε ουσίες και παιδεραστίας, αισθητικά οι εικόνες είναι χάλια. Ο χρωματισμός στο πρόσωπο είναι ..."oooh-my-God". Μου θυμίζει μια αναμνηστική φωτογραφία που είχαν βγάλει οι παππούδες μου στα νιάτα τους και φαίνεται λες και την χρωμάτισαν αργότερα με το χέρι (που μάλλον κάτι τέτοιο έγινε). Ξέρετε εσείς... όλη η φωτό ασπρόμαυρη και τα μάγουλα... ροζ. Και μπορεί οι φωτογραφίες να φαίνονται νορμάλ... αλλά σας διαβεβαιώ ότι οι αφίσες του 1+ μέτρου σε ύψος είναι τελείως creepy.

Εξαιρετική επιλογή image maker.

ΥΓ: Εξαιρετικό και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας. "Θεσσαλονίκη - αναγέννηση τώρα". Τώρα αναγέννηση; Μετά από δύο θητείες ως δήμαρχος;

ΥΓ2 : Όχι, δεν έχω συμφέροντα. Ούτε καν ψηφίζω στον νομό....

6 σχόλια:

Nenyaki : ) είπε...

και μιλάμε ότι η φάτσα και η έκφραση είναι χαλαρά copy-paste!!! :D :D :D

Derek είπε...

έλα μωρέ, πολιτικος είναι τι περίμενες να κάνει δηλαδή?

dtsomp είπε...

Να προσλάβει άλλον image maker.
Να κάνει μήνυση στον γραφίστα.
Να ΜΗΝ εγκρίνει τις αφίσες (γιατί μη μου πεις ότι τις έβγαλαν στον δρόμο χωρίς να τις δει).

Νομίζω ότι είναι γνωστή η ιστορία με το πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ Νίξον και Κέννεντυ, στις προεδρικές εκλογές του 1960...

dimis είπε...

Nenyaki εχεις δικιο. Η πρωτη φωτο του laptop εχει παρθει απο αυτην με το κοριτσακι. Το κεφαλι στην πρωτη φωτο καθεται αρκετα αφυσικα στο σωμα. Πολυ γελειο... :)))

. είπε...

υπάρχει καινούριο πράμα.. διαφημίζει μια ομιλία που θα κάνει την παρασκευή...

αν προσέξεις, εκτός του ότι αυτή η κεφάλα κολλάει κοπυ πεηστ όπως προείπε η νενυα, τα χειλια του φάινονται έτοιμα να σκάσουν ετσι οπως είναι. το χρώμα του πάντως είναι πολύ τρομακτικό.. μπρρρ

Nenyaki : ) είπε...

χαχαχα!
γειά σου ρε μαριλίνα!!! :D