Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2007

Apple event - The aftermath

Οι προβλέψεις μου δεν πήγαν και πολύ άσχημα. Κάτι πιάσαμε...
 1. (iMac + GeForce 8x00) Οκ, αυτό ήταν σίγουρο. Δεν έπιασα την κάρτα γραφικών. Φαντάζομαι η ATI αποτελεί πιο φτηνή λύση...
 2. (touch-screen iPods) Όπως πρόβλεψα, δεν τα είδαμε :)
 3. (mac mini) Yeaaaah! Eπιτέλους Core2Duo για το πιτσιρίκι! Η ευχή μου έπιασε! :D
 4. (cinema display) Έφαγα άκυρο - παρέμειναν ως είχαν.
 5. (.mac) Έπιασα την αύξηση χώρου. Το iPhoto/iMovie integration ήταν μια ενδιαφέρουσα έκπληξη.
 6. (macbook με LED display) Μπα. Όχι. Άκυρο.
Πρώτες εντυπώσεις:
 • Καινούριος iMac. Pas mal, pas mal... Η διχρωμία δεν με ξετρελαίνει, αλλά.... πολύ λεπτό ρε πούσθη μου, σιγά-σιγά θα το πάνε για thin client.
 • Το μηχάνημα έχει ένα πρόβλημα - χρειάζεται ένα γραφείο από μόνο του. Δεν μπορώ να το φανταστώ σε ένα οπτικά "φλύαρο" γραφείο με διάφορα πράγματα σκορπισμένα από δω κι απο κεί.
 • Το πληκτρολόγιο (ειδικά το bluetooth) είναι αμαρτία σκέτη. Me wants!
 • Το iWork απέκτησε spreadsheet (Numbers). Καλή κίνηση - έγινε και ειδική αναφορά για την συμβατότητα με MS Excel (όπως επίσης και συμβατότητα Pages - Word).
 • Το μικρο μου προσωπικό παραλήρημα - yes! yes! yes! το mac mini είναι ακόμα εδώ! Fuck yeah!
 • Ωραίο το καινούριο iLife - το νέο iMovie πρέπει να είναι τελείως κοψοκώλικο, θέλω πολύ να το δω. Επίσης θέλω να δω και το καινούριο iPhoto, δεν κατάλαβα ντιπ από τα καινούριες δυνατότητες διαχείρισης.
 • .mac : χμμμμ, 10 GB χώρος, προσπαθεί να κόψει μερίδιο από flickr/youtube. Ενδιαφέρουσες ιδέες, τώρα είναι πιο δικαιολογημένα τα $99/χρόνο - θα μπορούσαν κάλλιστα να πλασάρουν και μια πιο οικονομική έκδοση της υπηρεσίας π.χ. μόνο mail και contacts backup.
 • Όλη η σειρά iMac τσίμπησε μία Firewire 400 και μια Firewire 800. Σε συνδυασμό με το νέο iMovie και το video uploading στο .mac, η Apple φαίνεται ότι προσπαθεί να σπρώξει τους χρήστες σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Οι κατασκευαστές video cameras θα την καταβρούν με τους νέους πελάτες...
Για μεγαλύτερο τζέρτζελο, ακολουθήστε την γνωστή πορεία...

2 σχόλια:

Paris Apostolopoulos είπε...

τώρα μπορούμε να πάμε διακοπές! Ο Steve έκανε το καθήκον του!

pixie είπε...

Αχ τα πληκτρολόγια με άρεσαν κι εμένα. Όταν είναι αδύνατον να καταλήξεις αυτό ή εκείνο, τότε πολύ απλά περνάς στη σύζευξη.

Αυτό το mac mini δεν το είχα προσέξει. Με £600 παίρνεις τη mini high-end έκδοση. Δεν 'ν' κακό.