Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007

Έλα να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη...

...την usability :D

Ωραίος χαβαλές στην blogόσφαιρα τις τελευταίες μέρες - πλακωνόμαστε όλοι μαζί για το αιώνιο Win vs Mac vs Linux. Καλή φάση, η blogόσφαιρα ήταν νοητικά νεκρή αυτή την περίοδο, χρειαζόμασταν κάτι για να ξυπνήσουν τα αίματα και να εντοπίσουμε ποιοι δεν έχουν πάει ακόμα διακοπές και είναι μέσα στα νεύρα! :D

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πόσοι είναι φανατισμένοι και υπερασπίζονται σθεναρά their OS of choice (όταν λέμε σθεναρά, εννοούμε jihad) χωρίς να έχουν επαφή με τους ανταγωνιστές τους. Υπάρχουν και μερικοί με γνώση των "αντιπάλων" αλλά (πολύ) περασμένων εκδόσεων - κάπου εκεί γίνονται αστεία τα πράγματα. Είναι κωμικοτραγικό να μιλάμε/πλακωνόμαστε για μοντέρνα λειτουργικά συστήματα και να νομίζουμε ότι οι "αντίπαλοι" έμειναν στο 1999. Το MacOS 9 έχει σχέση με το MacOSX 10.4 όση σχέση έχουν τα Vista με τα Me και το RedHat 5.2 με το Fedora Core 6.

Δεν πειράζει το ότι έχουμε προτιμήσεις (θα ήταν περίεργο να μην έχουμε), αλλά... τουλάχιστον να αναγνωρίζουμε τα θετικά των απέναντι, κανένας δεν έμεινε στατικός.

Μαμά, μπορώ τώρα να πάω να παίξω OS wars με τα υπόλοιπα παιδάκια;
:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: