Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Η TeliaSonera υπέγραψε για iPhone σε Σκανδιναβία και Βαλτική


Ωραία πράγματα. Η TeliaSonera είναι ένας τεράστιος όμιλος, ο οποίος στην Σουηδία αντιπροσωπεύεται από την Telia.

Η Telia είναι ο πρώην κρατικός μονοπωλιακός πάροχος της Σουηδίας (ΟΤΕ-like). Πλέον, είναι μια πλήρως ανταγωνιστική εταιρία που παρέχει σταθερή/κινητή τηλεφωνία και internet και ευρεία κάλυψη σε όλη την χώρα. Διαθέτει GPRS-EDGE-3G-HSDPA δίκτυο, ενώ είναι και ένας από τους πέντε κατόχους σουηδικής άδειας 4G. Σε ότι αφορά την κινητή τηλεφωνία όμως, είναι μάλλον η πιο ακριβή από τις 4 εταιρίες στην χώρα.

Μετά την σύντομη παρουσίαση και την (τζάμπα) διαφήμιση...

Το σημαντικό (για μένα) είναι ότι η Telia είναι μακράν ο #1 WiFi provider στην Σουηδία. Έχοντας στην διάθεσή της όλους τους "προ-κινητού" τηλεφωνικούς θαλάμους, δεν τους άφησε ανεκμετάλλευτους. Τους κάρφωσε ένα access point και απέκτησε άμεσα τεράστια κάλυψη WiFi. Συν τοις άλλοις, η Telia χρησιμοποιεί την λογική της FON, και οι routers που πουλάει στο Telia HomeRun πακέτο broadband επιτρέπους σε όλους τους συνδρομητές Telia HomeRun να συνδέονται μέσω wireless στο Internet.

Ακούει ο ΟΤΕ; Hint hint nudge nudge.

2 σχόλια:

Derek είπε...

σου'χω καλύτερο

πατέντα apple για διάφανα φωτοβολταϊκά κύτταρα (πιθανότατα για την επιφάνεια των καινούργιων iPod που θα φορτίζονται μόνα τους!!!)

καλό???

dtsomp είπε...

Όοοοοοταν θα το υλοποιήσουν, το συζητάμε....

Πόσες από τις πατέντες της έχεις δει στην παραγωγή; Οι άνθρωποι καταχωρούν πατέντες λες και δεν υπάρχει αύριο...