Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

"Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους φίλους γίνεται"

Πρώτα απ'όλα, δεν υπάρχει μηχανισμός που να ελέγχει πόσα άτομα έχουν ανοίξει ένα email.

Δεύτερον, καμία εταιρία δεν προσφέρει φιλανθρωπική βοήθεια με αυτόν τον τρόπο - δεν έχει γίνει ποτέ και δεν το βλέπω να γίνει.

Τρίτον, όπως προώθησες το email, μέτρα πόσες email διευθύνσεις περιέχονται μέσα. Εδώ είναι το κόλπο. Εν τέλει, αυτό το email θα καταλήξει στα χέρια του αρχικού αποστολέα, ο οποίος θα προσθέσει όλες αυτές τις διευθύνσεις στην "συλλογή" του. Και φυσικά, όλως τυχαίως, ο εν λόγω κύριος είναι πάντα spammer και θα χρησιμοποιήσει την συλλογή για να αποστείλει email. Ουσιαστικά, με κάθε τέτοιο email που προωθείς, αυξάνεις κατακόρυφα την πιθανότητα να γίνεις μόνιμος δέκτης spam mail.

Είναι πολύ απλή η λύση. Σβήνεις το email :)


Είναι λυπηρό το ότι πρέπει ακόμα να στέλνω το παραπάνω κείμενο σε φίλους και γνωστούς. Και είναι ακόμα πιο άθλιο το ότι μετά από αυτό, μερικοί μου προωθούν σκουπίδια με μεγαλύτερο ρυθμό...

4 σχόλια:

pixie είπε...

Το spam/fw e-mailing είναι σαν τη γρίπη, δεν υπάρχει θεραπεία που να εγγυάται ότι μόλις είχες το τελευταίο φτάρνισμα της ζωής σου κι ότι δεν πρόκειται να ξανακολλήσεις εις τον αιώνα τον άπαντα.

Έχω φάει οξύμωρη κονσέρβα που νουθετεί τους παραλήπτες πως το spamming/forwarding είναι διαδικτυακή σπατάλη, συνήθως το υπηρετούν όσοι έχουν 25 ώρες στο 24ωρο τους κ.λ.π. Στο τέλος του μηνύματος, φυσικά, έρχονται τα 26εκ. που θα κερδίσεις συν το ένα παιδάκι που θα σώσεις, άμα κάνεις 28 ευχές και στείλεις το μήνυμα σε 29+1 προωθητές σκουπιδιών.

Ο κόσμος δε μαθαίνει δυστυχώς. Το πολύ πολύ να πείσεις κανά δυο προωθητές εδάφους εδάφους να χρησιμοποιούν το bcc αντί για το 'μπάτε σκύλοι αλέστε' σισι. Κάποιοι μάλιστα θίγονται κιόλας, τόσο που δε σου ξαναμιλάνε!

- Τι νόστιμη που είναι η σπανακόπιτα!
- Σκόνταψα σ'ένα σαλιγκάρι...

Konstantinos είπε...

"...δεν υπάρχει μηχανισμός που να ελέγχει πόσα άτομα έχουν ανοίξει ένα email."

Όχι να γίνω killjoy (και ΠΡΟΦΑΝΩΣ συμφωνώ με το θέμα...) αλλά η παραπάνω δήλωση δεν είναι απολύτως αληθής έτσι;

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος: σχεδιάζεις το μήνυμα έτσι ώστε να περιέχει remote image (κι ένα invisible gif του ενός pixel will do) και τσεκάρεις τα logs του server που φιλοξενούν την εικόνα ώστε να δεις πόσες φορές έχει κληθεί το αρχείο. (Προφανώς το "τρικ" αυτό με το "beacon" δουλεύει μόνο στην περίπτωση ΗΤΜL mails.) Έτσι έχεις μια εικόνα (όχι ακριβή --π.χ. το Gmail μπλοκάρει τα remote calls by default εκτός αν του πεις αλλιώς-- αλλά σίγουρα ενδεικτική) του πόσες φορές έχει διαβαστεί ένα μήνυμα.

Τέλος πάντων, όπως είπα, με το κείμενο συνολικά προφανώς και συμφωνώ!

dtsomp είπε...

Σωστότατος, αλλά δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοιο mail με remote images. Τα περισσότερα είναι σκέτο txt ή attached pps αρχεία.

:)

dtsomp είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι, ο μηχανισμός αυτός δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλής: φτιάχνω ένα script δύο γραμμών που διαβάζει συνεχώς την remote image. Αν όντως η MS έδινε 0.03$ για κάθε μήνυμα/ανάγνωση της εικόνας, θα είχα ρευστοποίησει όλο το Redmond σε δύο ώρες :)